Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи

Explode Amino Liquid 50ml
Explode Amino Liquid 50ml
3.00 BGL
Купи

Rhodosorb-P
Rhodosorb-P
5.60 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи
Хеликс Флекси
Хеликс Флекси
18.70 BGL
Купи
BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи
Пилатес
 

В една от статиите вече представихме един от най- съвременните начини да оформите хармонично своето тяло - BODY PUMP / Боди пъмп /, без да се превръщате в културист, което е непосилно за повечето хора.  Но може би той ви се струва доста труден и натоварващ? Искате нещо по-леко, по-плавно, но достатъчно ефективно, за да постигнете целите: добре оформено и стройно тяло, гъвкавост, мускулен тонус,  жизненост и енергичност, контрол над стреса, добро настроение и радост от живота. Тогава опитайте Пилатес.

Нали знаете колко енергична, гъвкава и неуморима е Мадона, колко добре изглежда фигурата й. Певицата е голяма почитателка на  метода Пилатес, които прилага за осигуряване на отлично здраве,  както във физическо, така и в психологическо  и емоционално отношение.

През 1914  Джоузев Пилатес създава този метод за рехабилитация и поддържане на здраво тяло. От историята се знае, че е използвал методиката за възстановяване на ранените британски войници.  Пилатес е  близо стогодишна  система, която днешният човек усъвършенства и обогатява.Съвременният Пилатес е една интересна и полезна смесица от физически натоварвания, упражнения от балет и йога, а всичко това е съчетано със спокойна релаксираща музика. Този вид гимнастика развива гъвкавостта на тялото, като прави мускулите еластични и стегнати. Упражненията, които се играят предимно на земя, са достъпни за различните възрасти и за хора с различно ниво на физическа подготовка. Характерно е, че упражненията се изпълняват бавно. Самите движения се изпълняват само по веднъж в определен брой повторения, а не в серии. Акцентът пада върху правилната техника, а не върху количеството. Особено внимание се обръща на дишането и концентрацията на мисълта.

Методът Пилатес може да се практикува и с уреди, като най- функционалният носи названието  Реформър. Състои се от дървена рамка и допълнителни приспособления за различните упражнения. Използват се различни пружини, тъй като те са удобни за изпълнение на контролирани упражнения. Макар и  сравнително трудни за изпълнение, упражненията на уреда са плавни, без резки движения и са многофункционални. Повече се включват упражнения за  коремните и седалищните  мускули. Използват се и топки, специален обръч, различни видове ластици, малки тежести.

За съвременния вид на методиката може да се каже, че е уникална система от упражнения за разтягане и сила, укрепване и тонизиране мускулите на тялото, подобряване на стойката, синхронизация на ума и тялото.
Самият Джоузев Пилатес заявява: „Добрата физическа форма не може да се постигне с пожелания, нито може просто да се купи. Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастие.” Това мнение е актуално и днес.
Един от интересните варианти на Пилатес е съчетанието с Йога, която е система за комплексно самоусъвършенстване на човешката  личност. Общото между двете системи - Пилатес и Йога, е, че приучават ума и тялото да работят в синхрон за постигане на отлично физическо здраве. Вариантът се нарича Йогапилатес и предоставя възможност на човека да опознае тялото си като един сложен и съвършен механизъм, да го контролира с ума си. Комбинацията от правилно дишане и упражнения за разтягане от йога, умението да се контролира ума и съчетанието на  сила и  енергичност от Пилатес,  осигурява една балансирана тренировка, водеща до много ефективни резултати за физическата форма и психологичното равновесие на днешния човек, който е изложен на много стресови фактори, характерни за съвремието ни.

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12862396240234 Seconds