Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Плодове и зеленчуци на прах

Испанските учени от Университетета на Валенсия са открили един интересен начин за консумиране на зеленчуци и плодове. Вместо самите плодове и зеленчуци - прах от тях, разбит във вода или мляко. Учените са разработили метод за сухо замразяване на продуктите, който ги превръща в прах, съхраняващ всички техни полезни качества.
Специалистите твърдят, че с помощта на тази методика ще могат много по-лесно да се набавят в организма полезните вещества, които трябва да се получат от дневната норма плодове и зеленчуци, която е 400 грама в качеството си на профилактика срещу диабет от 2 тип, инсулт, сърдечни болести и затлъстяване.

  

Първият си експеримент учените са провели с грейпфрут, киви и ягоди. Тези плодове са предпочетени заради високото съдържание на вода. Например от 100 грама пресни грейпфрути се произвеждат 10-15 грама прах и ако се добавят 85 мл вода, ще се получи аналог на грейпфрутов сок от половин плод.
Учените смятат, че тази методика е добра за плодове с по-специфичен вкус, от които не може да се изяде по-голямо количество. Също така и за такива, които са по-ограничени в даден регион поради климатичните особености.
Е, фитнес маниаците, свикнали да приемат хранителни добавки като протеин, креатин и други подобни, няма да се затруднят особено да "хапнат" под форма на прах и малко ягоди или грейпфрути.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17311310768127 Seconds