Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Повторение
Как да увеличим ефекта от всяко повторение за растеж на мускулите?
Крис Кормиер е един от най-здравите културисти в професионалната дивизия. Повторенията са тези, които го правят силен. Нека да поговорим за повторенията. Повечето хора не прекарват много време в размисъл за тях. Те се нахвърлят върху тренировките, упражненията и сериите, но рядко се опитват да вземат максималното от едно повторение . Това е грешка. Повторенията са основните елементи на една тренировка. Прецизното им изпълнение е много важно в тренировката с тежести. Нека се вгледаме в тези съществени фактори, които определят успеха или провала на повторението.
Скорост
Винаги контролирай скоростта! Ако го правиш твърде бързо ще преобладава инерцията и тя ще върши работата, която трябва да вършат мускулите. Освен това, ще бъдете по-податливи на травма. Ако го правите много бавно ще разтегнете сухожилията и ставите, вместо да работят мускулите. При мен скоростта, с която правя повечето повторения, е умерена, но това варира за различните мускули. Например аз смятам, че задната група на бедрото и прасците реагират по-добре на малко по-бързи повторения. Прасците са привикнали към много и с ниска интензивност повторения при ходене и според мен, по-бързите повторения ще ги подтикнат към растеж. Между другото, повдиганията на пръсти винаги се правят в стриктна форма и с контролирана скорост. Никога не форсирам нагоре и надолу. Никога не оставям инерцията да върши работата, вместо да я свършат мускулите. Склонен съм да тренирам гърди с леко забавени повторения, в сравнение с обичайното, което ми позволява наистина да тренирам гръдните мускули. При упражненията за бицепс също съм склонен да правя повторенията малко по-бавно. Между другото, тренирам гръб и по двата начина - с бърза и с бавна скорост. Например правя придърпване на скрипец по-бързо, отколкото гребане с щанга, понеже с последното инерцията ме дърпа и травматизира долната част на гърба ми.Фокус
Аз фокусирам върху мускулите, не върху тежестта. Тежестите са само средство. Мускулите са същността. Ако е възможно наблюдавам мускулите, докато ги тренирам. Обичам да ги виждам как се свиват и издуват. Често си представям как бих желал да изглеждат в бъдеще. Винаги имам добра представа, как трябва да изглеждат всичките ми мускули и винаги се стремя към това. Все още не съм го постигнал, но съм близо до целта.
Понякога, по време на самите повторенията, се насочвам към специфичен начин на изпълнение на дадено упражнение. Когато правя сгъване с дъмбели, не само изцеждам моя бицепс при всяко повторение, но също така се опитвам да държа малкия си пръст по-високо от палеца, за да приложа по-голямо усилие на вътрешната глава на бицепса. Това е обратното на по-естествения метод (палеца по-високо от малкия пръст), така че това изисква допълнително съсредоточаване. В други случаи при коремни преси се концентрирам върху издишването, поддържайки постоянна скорост и намалявайки работата, която вършат флексорите на бедрото.
Преди всяка серия си припомняйте факторите, които трябва да спазвате. Тогава ще фокусирате своето внимание върху точното изпълнение и правилната форма.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19536519050598 Seconds