Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Ползи за децата от плуването

Ако вие сте човек, който обича да се занимава със спорт, със сигурност знаете колко полезно е плуването. А ако сте родител, вероятно сте се замисляли кога трябва да започнете да учите своето дете да плува.
Отговорът е категоричен - колкото по-рано, толкова по-голяма е ползата за дете ви. Ползата от плуването не се измерва само с влиянието на този спорт върху физическото развитие на младия организъм, а и върху умствените му способности.

  

Учените от Грифитския институт в Австралия доказват тези изводи чрез тригодишни проучвания. Те са работили с родителите на 7000 деца от Австралия, Нова Зеландия и САЩ. Избрали са 180 деца на възраст от 3 до 5 години и са провели задълбочени наблюдения над тях.
Данните показват, че децата, които започват рано да се занимават с плуване, много по-лесно и по-рано придобиват навици за много полезни дейности. Те се отличават от връстниците си и с по-развита реч, с по-изразени математически способности. Тези деца имат и по-развита наблюдателност, по-добра моторика при дейности като рисуване, изрязване на фигури, конструиране.
Според експертите тези способности на малчуганите ще осигурят по-бърз и безболезнен преход от детската градина към училище, където изискванията са по-високи.
Наблюдаващите смятат, че половата принадлежност в случая няма роля, както и социалният статус на семействата, а тези фактори не са без значение при деца, които не се занимават с плуване от рано. Все още учените продължават да проучват по какъв точно механизъм плуването играе роля за подобряване умствените способности на децата.
 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25506186485291 Seconds