Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи

BCAA Amino Powder
BCAA Amino Powder
19.00 BGL
Купи

Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Къси панталони Explode
Къси панталони Explode
32.00 BGL
Купи
Y3K Food
Y3K Food
39.00 BGL
Купи
Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи
Положителният ефект от аеробните упражнения
Положителният ефект от аеробните упражнения е разнообразен и е свързан предимно с доставката и оползотворяването на кислорода в организма. Най-значителните промени, получени благодарение на аеробната тренировка са представени от МакАрдъл и др. (McArdle, William D., Katch, Frank I., Katch, Victor L.: Exercise Physiology Energy, Nutrition and Human Performance, Lea, Febiger; Philadelphia, P.A., 1986, стр. 352-355.):

Митохондриите (“буфери за кислорода”) на тренираните скелетни мускули имат много по-голям капацитет за аеробно производството на АТФ при оксидното фосфорилиране.

Във връзка с повишения капацитет за поемане на кислород от митохондрия се получава увеличаване на размера и броя на митохондриите и двойно повишаване на нивото на аеробните ензими в системата.

При животните се получава увеличаване на миоглобина в скелетните мускули с 80% /досега изследвания върху човека не са провеждани /, което предполага, че се улеснява дифузията на кислорода в митохондрия.


Повишава се способността на тренирания мускул да мобилизира и окислява мазнините. Това означава, че тренираният спортист изразходва повече мастни киселини за енергия от неспортуващия. Това е от особено значение за провеждащите тренировка за издръжливост, тъй като по този начин може да се съхрани въглехидратния резерв, така важен за продължителното изпълнение на физически упражнения.

Тренираният мускул има по-голяма способност да окислява въглехидратите. Вследствие на това, по аеробните енергийни пътища преминават по-големи количества пирувийна киселина. Това съответства на по-големия окислителен капацитет на митохондрия и на увеличените запаси от гликогена.

Аеробната тренировка спомага за адаптирането на различните видове мускулни влакна към промените в обмяната на веществата. Самите мускулни влакна не се променят, а развиват собствения си аеробен потенциал.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.099936008453369 Seconds