Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Y3K Food
Y3K Food
39.00 BGL
Купи

Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи

BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Liquid L-carnitine 50ml
Explode Liquid L-carnitine 50ml
3.00 BGL
Купи
Creatine Monohydrate Pure 500gr
Creatine Monohydrate Pure 500gr
26.00 BGL
Купи
Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи
Правете силови упражнения редовно, дами!
Все по-ясно става, че системните тренировки не са само за удоволствие, а могат да бъдат и „мощно лекарство“ в определени ситуации. При това не става дума само за млади хора, а и за такива, които вече са напреднали в годините. 
Професор Дебора Андерсън от  Institute of Health and Biomedical Innovation е категорична в твърдението си, че към традиционните методи и средства за поддържане на физическото и менталното здраве на по-възрастните жени трябва да се добавят и специално разработени тренировъчни програми. В списание  Maturitas тя и Шарлота Сейб са публикували резултатите от изследване, което е проведено в рамките на 5 години и е свързано с менталното и физическо здраве на жени над 50 години.
Интересна е една нова постановка, на която учените обръщат внимание.

Професор Андерсън и екипът й правят корекция на твърдението, че 30 минути умерени тренировки на ден са достатъчни за подобряване на здравословното състояние. Според тях много по-ефективни са тренировки с времетраене 30-45 минути 5 пъти седмично, но с интензивност от умерена до висока. Най-лесно за непрофесионалистите – интензивност, която кара дамите да дишат учестено, а по-запознатите със спорта са наясно, че трябва да контролират своя пулс.
Екипът учени определено смята, че трябва да се разработят тренировки от специалисти и да се препоръчват на жените след 50-те, за да запазят младостта си, да се чувстват в добро разположение на духа и да живееят пълноценно.
В проведените анкети със спортуващи и неспортуващи дами след 50-те ясно се очертава изводът, че жени, които провеждат интензивни тренировки, са по-подвижни и подобряват своята координация, независимо от теглото си.
Професор  Андерсън поставя акцент върху влиянието на силовите тренировки, които укрепват не само физически тялото, а съдействат и за подобряване на умствените способности на жените. Тя е на мнение, че само ходенето не е достатъчно и жените не бива да се ограничават само с него, ако искат да се предпазят от преждевременно остаряване. Те трябва да яздят, да плуват, да бягат, но и да правят силови упражнения, разработени в специална програма.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13353896141052 Seconds