Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Правете силови упражнения редовно, дами!
Все по-ясно става, че системните тренировки не са само за удоволствие, а могат да бъдат и „мощно лекарство“ в определени ситуации. При това не става дума само за млади хора, а и за такива, които вече са напреднали в годините. 
Професор Дебора Андерсън от  Institute of Health and Biomedical Innovation е категорична в твърдението си, че към традиционните методи и средства за поддържане на физическото и менталното здраве на по-възрастните жени трябва да се добавят и специално разработени тренировъчни програми. В списание  Maturitas тя и Шарлота Сейб са публикували резултатите от изследване, което е проведено в рамките на 5 години и е свързано с менталното и физическо здраве на жени над 50 години.
Интересна е една нова постановка, на която учените обръщат внимание.

Професор Андерсън и екипът й правят корекция на твърдението, че 30 минути умерени тренировки на ден са достатъчни за подобряване на здравословното състояние. Според тях много по-ефективни са тренировки с времетраене 30-45 минути 5 пъти седмично, но с интензивност от умерена до висока. Най-лесно за непрофесионалистите – интензивност, която кара дамите да дишат учестено, а по-запознатите със спорта са наясно, че трябва да контролират своя пулс.
Екипът учени определено смята, че трябва да се разработят тренировки от специалисти и да се препоръчват на жените след 50-те, за да запазят младостта си, да се чувстват в добро разположение на духа и да живееят пълноценно.
В проведените анкети със спортуващи и неспортуващи дами след 50-те ясно се очертава изводът, че жени, които провеждат интензивни тренировки, са по-подвижни и подобряват своята координация, независимо от теглото си.
Професор  Андерсън поставя акцент върху влиянието на силовите тренировки, които укрепват не само физически тялото, а съдействат и за подобряване на умствените способности на жените. Тя е на мнение, че само ходенето не е достатъчно и жените не бива да се ограничават само с него, ако искат да се предпазят от преждевременно остаряване. Те трябва да яздят, да плуват, да бягат, но и да правят силови упражнения, разработени в специална програма.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13829302787781 Seconds