Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Преяждането е по-опасно от глада

Свикнали сме да коментираме колко жестока нужда е гладът и колко хора по света гладуват и губят живота си от недохранване. Няма спор, че гладът е все още е един от сериозните рискове за хората от много държави, но статистически данни, публикувани в списание The Lancet сочат, че преяждането всъщност е причина за много повече смъртни случаи.
През последните три години смъртността в световен мащаб по причина глад се е понижила с 2/3. За сметка на това се увеличават смъртните случаи в резултат на затлъстяване и свързани с него заболявания.
Статистиката сочи, че през последните 30 години рискът от смърт в резултат на затлъстяване се е преместил в класацията на рисковите фактори от 10-то на 6-то място. Данните са малко стряскащи – днес от болести, свързани с наднормено тегло, умират около 3 000 000 човека годишно, което е почти 2 пъти повече от смъртността преди 30 години и 3 пъти повече от хората, починали в резултат на недохранване.

  

Специалистите смятат, че ако преди години основната грижа е била да се изхрани населението на земята, днес тя е как да бъдат убедени хората да се хранят по-здравословно и да се ограничават в храненето с цел запазване на здравословно тегло.
На преден план стои и проблемът с обездвижването на съвременния човек, категорични са експертите.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21185207366943 Seconds