Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Принцип на мускулно объркване

Какво е това?

Принципът на мускулното объркване на Уидър включва непрекъсната промяна в някои от елементите на тренировката, като броя на сериите и повторенията, избора на упражнението и реда на изпълнение, продължителността на почивката. Това предпазва от застой, поддържа мускулите в състояние готовност, не допуска досада и отегчение.

 

 

Научна подкрепа:

Проучване, извършено под ръководството университета в Аризона установило, че спортисти, които тренират по вълнообразна програма с оглед мускулно объркване, извършвайки промяна при всяка тренировка в течение на 12 седмици, повишат над 100% силата при преси от лег в сравнение с трениращите фиксирана програма.

Как да тренираме:

За да приложите принципа на Уидър за мускулното объркване използвайте променливите елементи на тренировката. Най-лесно е да се сменят тежестите и повторения. Например ако тренирате гърди използвайте големи тежести и малко повторения (5-7) при едната тренировка, малки тежести и много високи повторения (20-30) в следващата тренировка, умерени тежести и повторения (8-10) след това и накрая леки тежести и високи повторения (12-15).

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21999907493591 Seconds