Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Liquid L-carnitine 500ml
Explode Liquid L-carnitine 500ml
27.00 BGL
Купи

3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи

Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи
Snail Soap
Snail Soap
1.80 BGL
Купи
Неопренов суичър Explode
Неопренов суичър Explode
39.00 BGL
12.00 BGL
Спестявате: 27.00 BGL
Купи
Разпространени, но опасни тренировъчни техники
Chris Dellasega
Главната цел на много начинаещи трениращи е подобрение на фигурата и общото здраве, а това означва, че спортната зала не бива да се превръща в място за получаване на травми. В същото време някои много разпространени тренировъчни техники представляват потенциална опасност. Това е основателна причина всеки треньор и инструктор да предостави на трениращите алтернативни безопасни варианти.
Едно от най-разпространените упражнения е:  Изтласкване щанга от лег с широк хват.
Известно е обаче, че рисковете при изпълнението му превишават преимуществата.
Много трениращи смятат, че използването на широк хват засилва проработването на големите пекторални мускули и предните делтоиди. Нужно е да се знае, че използването на хват 1,5 пъти по-широк от ширината на раменете натоварва раменете с извънреден стрес, доколкото се засилва въртящият момент и натоварването в раменните стави.
По време на едно изследване (“The Effect of Grip Width on Bench Press Performance and Risk of Injury”, Strength and Conditioning Journal), публикувано през 2007 г., е установено, че при (или около)  90-процентна абдукция на рамото по време на изтласквания от легнало положение се увеличава рискът от остри и хронични травми на раменните стави.

 
Същевременно учените са стигнали до извод, че увеличаването в ширината на хвата от 100 до 190 процента в сравнение с ширината на раменете не обезпечава никакви по-съществени усилия в работата на големите гръдни мускули и предните делтоиди.
На практика резултатът е същият като при хват по-малък от 1,5 от ширината на раменете.
Освен това е установено, че използването на хват, който не превишава повече от 1,5 се намаляват пиковият въртящ момент и стресът в раменните стави, следователно и рискът от травми в тази област.
За да се минимизират рисковете от травми в раменете, е необходимо да се изпълнява Изтласкване щанга от лег с такъв хват, който е по-малък от 1,5 от ширината на раменете, за да се поддържа ъгълът на абдукция в пределите на 45 градуса.
Следва
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.178542137146 Seconds