Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Неопренов суичър Explode
Неопренов суичър Explode
39.00 BGL
12.00 BGL
Спестявате: 27.00 BGL
Купи

Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи

Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи
Explode L-Glutamine
Explode L-Glutamine
19.00 BGL
Купи
Тениска EXPLODE 2013 - синя
Тениска EXPLODE 2013 - синя
15.00 BGL
Купи
Рамо - травми и възстановяване част ІІ
Когато се стигне до възстановяване открих, че подготвените атлети могат да си помогнат и сами - трябва да се използва всеки трик, за да се ускори възстановяването. Ето какво ви препоръчвам:
1. На третия ден спрете НСПС и ги за местете с билкови антивъзпалителни средства. Те вършат отлична работа, но си имат особености - това, което работи при мен, може и да не работи при вас. При повечето обаче безотказно действа дяволският нокът (аспиринът също има растителен произход, така че не бъдете скептици).
2. Масажирайте рамото, като използвате гел или лосион от магазина. Нещо по-важно - намерете някой, който да приложи силен натиск подобно на кръгово движение в точката X. За целта сложете дланта на ръката откъм увреденото рамо зад главата (на тила) и натиснете с лакът страничната рамка на касата на врата, за да го избутате назад. Този натиск отваря точката X (или тригерната точка) за масаж. Може би помощникът ви ще трябва да прокара палец наоколо за малко, но със сигурност ще разберете ясно кога е напипал тригерната точка. Ще ви боли, но го оставете да масажира поне една пълна минута - това действие вкарва кръвта в мускула infraspinatus. Когато той спре облекчението ще е като след инжекция с кортизол. Освен това можете и да масажирате тригерната точка на залавното място на под лопатъчния раменен мускул, като ръката откъм наранената страна е вдигната и изнесена назад. Масажирайте наоколо и ще откриете точката.
 
 
 
3. Правете стречинг на ротаторната група преди тренировка. Вземете кърпа усукана на въже, и бавно я плъзгайте и теглете нагоре-надолу, като правите 10 такива повторения, след което обърнете ръцете и направете още 10. Препоръчах това на един приятел и той така се пристрасти, че прави това дори между сериите изтласкване от лег.
4. Намерете си леки дъмбели - от тези  които използват жените. 1-1,5-килограмови са перфектни. След това изпълнете програмата си за рамене и гърди, но с тези леки дъмбелчета за до 20 повторения в серия. После се приберете в къщи и приложете терапията с лед. Трябва да правите това всеки ден в продължение на една седмица с нормалната си тренировка за краката, гърба и ръцете. При гърба и ръцете за известно време може да се наложи да използвате машини, тъй като тук също може да изпитате известна остатъчна болка от ротаторната група. Ако след седмица не забележите признаци на възстановяване, ви съветвам да оставите самолечението и да се обърнете към лекар.
5. При възстановяването от каквато и да е травма е добра идея да използвате храненето за допълнителни резерви. Най-често се препоръчват допълнителни дози витамин С, Е и мултиминерали. Тялото ви е като супермаркет със стоки и трябва да сте сигурни, че всички рафтове са пълни.
И няколко думи за предпазване от такива случаи. Старайте се да избягвате небрежното изпълнение и удръжте на изкушението да правите единици или двойки. Ако при изтласкването от лег раменете ви “пламват", не го правете по обикновения начин. Опитайте с обратен хват и по-малки тежести променете разстояние между ръцете - по-тесният хват включва повече трицепсите и ротацията на раменете е по-малка. Правете милитъри изтласкване отпред вместо зад врата или обратното и т.н. Експериментирайки, евентуално може да напипате и собствен уникален режим. Аз например открих, че смит машината е идеално място за мен, когато раменете ми са на предела си - избягвам повторенията с чийтинг или тласкане. Изобщо вземете всички предпазни мерки, действайте разумно и не чакайте да минат години, за да усетите, че рамото ви всъщност отдавна ви човърка.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.3096079826355 Seconds