Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Ръководство за бицепси- Кевин Леврон
Mоето кратко ръководство за чудовищни ръце.

Ранните дни на сгъванията
Повечето от размерите ми са от ранните дни, когато отношението беше "Колко можеш да сгънеш?" Тогава единственото оборудване бяха лежанките и стойките за тежести. Трябваше да вдигаме тежестите направо от земята. Сега нещата се промениха. Можеш да седнеш в машината за сгъване и да изпълняваш едно упражнение от откачени ъгли. Освен това има климатик. Хората не се потят, докато го използват. Понякога чуваш някой от трениращите и партньора му да пръхтят и да крещят и се залавяш с това.
В старите дни отиваш в залата, слагаш колана си и се опитваш да се самоубиеш. Не броиш нищо. Просто чакаш останалите момчета да капнат.Голямото „О”
Арнолд Шварценегер има навика да казва, че напомпването било като оргазъм и е прав. Днес половината от момчетата в залата вероятно не знаят какво е това. Те никога не са работили достатъчно усилено или достатъчно дълго, за да знаят какво означава истинското напомпване. В момента, в който усетят, че започват да трупат, те считат, че са стигнали до върха на серията и спират. Никога не правете това. Напомпването е най-добрата част. Когато започне, не спирайте тренировка преди тя да е приключила. Когато вече не можете да почувствате нищо, когато всичко е умряло, това е моментът, в който трябва да спрете серията.
Не тренирайте за ръце всеки ден, а ги натоварвайте тежко поне два пъти седмично. Три сесии са още по-добре. Наясно съм, че повечето от участниците в Мистър Олимпия работят за всяка част от тялото си веднъж седмично, но всички от тях, с изключение на Рони Колман, се класираха след мен на Мистър Олимпия 2000. Между другото Рони работи за бицепси поне два пъти седмично.

Мускул №1
По време на състезание никоя друга част от тялото не е по-важна от бицепсите. Доста от откачалките с крака и гръб не са съгласни с мен, но погледнете оценките на съдиите. Ако някоя част от тялото Ви е слаба, можете да се класирате по-високо, ако имате изключителни ръце, а не друго. Специално бицепсите имат огромна символична сила: Те правят всичко останало да изглежда голямо и колкото повече изпъкват, толкова повече в съзнанието на хората се изгражда представата, че и останалото тяло трябва е толкова силно. Всеки знае, че не можете да напомпате бицепсите си с много повторения. Това се получава от способността Ви да вдигате, движите, задържате и сгъвате с изключително голяма тежест.

Унищожител на ризи
Единственият път да се сдобиете с толкова голям чифт ръце, че да разкъсате ръкавите на всяка риза, която притежавате е да тренирате много, наистина много. Това трябва да бъде на първо място в съзнанието Ви. Днес професионалистите обичат да говорят за "интелигентна" тренировка, а не тежка. Но да тренираш тежко означава да тренираш интелигентно. Това е най-добрият начин да унищожиш мускулите бързо и напълно. Колкото по-бързо доведеш тези тъкани до тотално изтощение, толкова бързо те ще се възстановят и ще станат дори по-големи, като по този начин следващия път ще успеят да вдигнат повече. Освен това големите тежести са страхотни за бицепси. Тежестта натоварва Biceps brachii директно, така Вие наистина ще можете да усетите онова разкъсващо, изцеждащо, напомпващо чувство.

Удоволствие от сериите
Понякога Арнолд прави 25 серии за бицепс. Той обаче не се е сдобил с тези ръце от големия брой повторения. Надпреварата "Колко можеш да сгънеш?" започна от него. Не само това, той, заедно с Роби Робинсън и Бил Грант бяха непрекъснато в спор кой може да вдигне по-тежко. Ето откъде притежавам своя стил на тренировка: минимум 16 серии за бицепс, четири упражнения с по четири серии, започвайки всяка серия с 15 повторения, напомпвам докато почувствам, че ръцете ми вече не са закачени на тялото ми или главата ми експлодира. Тогава в пирамида увеличавам тежестта на големи скокове и приключвам последните две серии с по 6 повторения. Всяко упражнение преминава по този принцип, а често прибавям и пето упражнение.

Мислете
Нищо от това не върши работа, докато не се запалите толкова, та чак да станете опасен. Свободните тежести и малкото повторения са важни, но основното е да качите маса с тежки тренировки, а за да тренирате тежко Ви е необходима огромна мотивация. Аз се мотивирам като си мисля, че искам да имам бицепсна маса като на Арнолд или връх като Ал Бекълс. О, да, това ме разпалва, добре. Изваждам всичките си броеве на "Flex" и чета статиите за това как Арнолд и Лу Фериньо тренират, гледам "Напомпана стомана", след това отивам в залата и виждам дали мога да го направя. Четенето на тези списания е 70% от работата. Виждам как става всичко и това ми дава мисия, мисията да се кача на сцената на Мистър Олимпия със Сендоу в рака. И ако не е в ръката ми, аз знам, че някога ще бъде.

Добри бицепси
За да спечелиш някое шоу днес, трябва да имаш напълно оформени ръце, с релеф на двете глави на бицепса, с добър връх, плюс brchialis, който да наднича отстрани. Аз искам дори повече. Искам обем извън пропорционалните размери, който да се разлива по ъглите на ръцете ми и да ги накара да изглеждат прекалено големи за вдигане. За тази цел използвам всеки известен принцип за уголемяване. За връх и релеф нищо не може да се сравнява със скотово сгъване или концентрирано сгъване, защото можеш да издърпваш усилено по цялата дължина на biceps brchialii. За плътност отвътре навън, сгъванията с дъмбели са най-доброто, защото можете да блъскате, да обръщате дланите нагоре или надолу или да ги държите както искате, за трупане на маса, винаги има движение с две ръце с прав лост.

Тренировка за бицепс, която ще направи ръцете ви чудовищни - Бицепс с Кевин Леврон
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19618797302246 Seconds