Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Самоконтролът при хипертония е полезен

Д-р Хайден Босуърт от Университета на Северна Каролина твърди, че при хипертоници самоконтролът на кръвното налягане е много важен. Изследванията на екипа му показват, че тези от хората с високо кръвно налягане, които редовно мерят кръвното си, имат по-ниски показатели от такива, които не правят това в домашни условия и разчитат само на посещения при лекаря си.

Лекарите обясняват този факт с чувството за отговорност, което се развива у хората, свикнали да упражняват самоконтрол над кръвното си. Те явно се грижат за своето здраве и това им дава самочувствие. По-важното е, че самоконтролът им позволява да развият полезни навици за храненето си и постепенно да изградят условни рефлекси за: употреба или не на определени храни, спорт, реакции на стреса.


Лекарите предупреждават, че самоконтролът над високото кръвно не бива да се превръща в мания, а също така и за качеството на апаратите. Според тях всеки хипертоник трябва да се обучи да измерва кръвното си точно и да се старае да установи какви храни и действия стават причина за повишаването му. Така постепенно той сам ще започне да контролира цялостното си поведение

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.2186279296875 Seconds