Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Скандал с енергийна напитка

FDA (Американската агенция за контрол върху храните и лекарствата) е започнала разследване във връзка с летални случаи, свързани с употребата на енергийната напитка 5-hour Energy.  FDA разследва 92 доклада за нежелани лекарствени реакции, свързани с консумация на 5-hour Energy и кофеинът в нея. Регистрирани са по сведения от докладите 33 хоспитализации и 13 смъртни случая. Съобщава се за още странични ефекти, включително инфаркти, конвулсии и един случай на спонтанен аборт.

  

Специализираното издание за потребителски изследвания  Consumer Reports твърди, че напитката съдържа 212 мл кофеин в банка, а  изследване на Center for Science in the Public Interest  определя кофеина на 207 за една банка. Това според експертите е твърде голямо количество, което може да доведе до нежелани ефекти.
Изпълнителният директор на фирмата Manoj Bhargava  твърди, че неговата напитка е абсолютно безопасна и че семейството му я ползва.
В един от докладите е посочено, че напитката е причина за автомобилна катастрофа, защото в колата е намерена празна банка.  Manoj Bhargava задава въпроса знае ли някой колко питиета е погълнал този шофьор и какво дава основание да се смята, че точно  5-hour Energy е довело до влошаване на здравословното му състояние.
Собственикът обаче отказва да разкрие колко кофеин съдържа напитката му.
На обвинението, че много деца пият 5-hour Energy, той отговаря, че рекламната кампания на фирмата в никакъв случай не е насочена към тинейджърите, а иначе и кафето е достъпно за тях и никой не знае колко кафета ще погълне едно дете, което не е научено, че това питие не е за него.
Той е категоричен, че забраната на неговия продукт ще допринесе за здравето на хората толкова, колкото и забраната на фъстъците, които също могат да предизвикат негативни ефекти, защото някои хора са алергични към тях.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17854595184326 Seconds