Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Сок от нар против стрес
Ако често сте подложени на стрес, можете да си помогнете за неговото преодоляване с чаша сок от нар. Учените от Университета в Единбург, Англия съветват всички, които се чувстват изнервени от работата си, разсеяни са или имат проблеми със съня поради стреса от ежедневието, да пият редовно прясно изцеден сок от тези плодове.
Медиците са провели експеримент с участието на 60 доброволци, които в продължение на 14 дни ежедневно изпивали по 250 мл сок от нар в началото на своя работен ден.
Едновременно с това доброволците трябвало да споделят в началото и в края на експеримента какви са техните емоционални усещания и отношението им към ежедневната им работа. Тези отговори били сравнявани с отговорите на контролна група доброволци, които имали работа със същата натовареност, но не приемали сок от нарове, а консумирали напитки по свое усмотрение – кафе, чай, вода, мляко.
След двете седмици при анализ на резултатите учените отчели, че хората, пиещи сок от нар, били в емоционален подем, споделяли, че рядко се чувстват нервни. Също така бил регистриран и още един факт – те проявявали много по-голяма инициативност в сравнение с тези, които не ползвали сока от нар.
 

Според учените от Англия сокът от нарове помага за понижаване на хормона на стреса. Благодарение на пониженото ниво на кортизола, пиещите сок от нар се чувствали по-спокойни и не реагирали на много дразнители, които за останалите им колеги ставали причина за повишен стрес. Те насочвали енергията си към положителни факти от действителността и имали изцяло по-позитивно отношение към събитията около себе си.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13644814491272 Seconds