Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Къси панталони Explode
Къси панталони Explode
32.00 BGL
Купи

Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи

Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи
BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи
Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи
Солариум
Aко вземете решение да придобиете изкуствен загар, като направите няколко процедури в солариум, трябва да имате предвид и някои важни за вашето здраве неща. Добре е първо да се консултирате със специалист, за да бъде определен вашия тип кожа и да ви бъде изготвена индивидуална програма за броя на сеансите и тяхната продължителност. Нужно е да знаете, че не е подходящо да правите процедури в солариум при употреба противозачатъчни препарати или ако в момента пиете по някаква причина  антибиотици. 
Ако вие сте от хората с изключително нежна, много бяла или много суха кожа, по - добре е да не се излагате на облъчване в солариум, а да изчакате времето за естествен тен, независимо, че той ще е по-слабо шоколадов от мечтания. Не се препоръчва солариум и при бременност или кърмене. Не е желателно да придобивате изкуствен загар и ако сте провеждали скоро процедури от типа на пилинг, мезотерапия или някакви други по - значими третирания на кожата. Тя трябва да е в отлично състояние, без обриви, наранявания, възпаления.
Ако прецените, че са на лице всички оптимални условия за солариумни процедури, решете какъв тен точно желаете: лек загар, светлошоколадов, тъмношоколадов и след консултацията със специалист, изберете подходящия за вас солариум.Ако целта е да получите бърз резултат само върху откритите части на тялото, за вас е подходящ седящ солариум за лице, деколте и ръце. При него се използват предимно лампи с А-излъчване. Те бързо окисляват меланина и загарът е налице само след няколко процедури, но е краткотраен, пък и тялото се различава по цвят от откритите части. При тунелни солариуми /в тях позата е легнал/ се използват лампи с А и В- излъчване. Загарът се постига по-бавно, но  е по-дълготраен и на цялото тяло. Вертикалните солариуми са по – мощни, следователно тенът се добива по-бързо. Процедурите най-често са по 10 минути. Този вид солариуми са и по-хигиенични, тъй като не влизате в съприкосновение с повърхността на уреда. В съвременните солариуми вече има много екстри, една от които е турбоохлаждането – важно са всеки, който желае да добива тен в комфортни условия.
Редно е да попитате или да установите по данни дали уредът е нов, или вече е амортизиран в някаква степен, защото новите лампи обикновено нагряват по-силно и има вероятност да предозирате, особено в началото, облъчването, а целта ви не е да ходите с изгаряния, нали! Пък и те са твърде болезнени. От друга страна  целта е да постигнете само положителни емоции, така че питайте оператора на солариумната апаратура за всичко, което ще ви осигури равномерен и здравословен тен и добро самочувствие после.
Не сме свършили още с фразата “Ако…”. Има  още неща, за които сами трябва да се погрижите, преди да влезете в солариума, ако искате всичко да е наред.
Отстранете грима , измийте лицето и го подсушете с мека кърпа. Ако имате специална козметика за солариум, намажете лицето, ако не разполагате с такава, по-добре го оставете  чисто. Само устните намажете с подходящ крем, за да не изсъхнат.
Ако носите контактни лещи, свалете ги.
Ако тялото е потно, добре ще е да вземете душ, а после да подсушите кожата, без грубо триене, просто попивайте влагата. Не мажете с нищо, ако нямате специална козметика за солариум. Препоръчително е при жените гърдите да са защитени, има специални средства за това /хартиени капачки/, ако не –просто бельо, но местете презрамките, за да получите еднакъв тен на раменете и деколтето.
 Ако косата е много суха, можете да я покриете с кърпа или лека шапка.
Ако не искате шарки по ръцете и шията, махнете бижутата. Това ще ви предпази и от евентуална алергия.
Сложете защитни очила, докато сте в солариума.
Не използвайте защитните кремове за слънчеви бани на открито.
След процедурата в солариума нанесете хидратираща козметика на лицето и цялото тяло, като естествено я съобразите с вашите индивидуални особености.
Не съчетавайте солариум и плаж, това е твърде неприемливо дори за хора с по-тъмна кожа, а и не е необходимо.
 Освен с козметични цели процедурите в солариум могат да се използват  и за лечение на кожни заболявания, заболявания на костно - ставната система,  заболявания на дихателните пътища: ринит, синузит, ларингит и др. При облъчването в организма се произвежда витамин D, което е много полезно особено през зимните месеци, когато често сме лишени от лъчите на слънцето. Ползата от солариума е голяма и с цел профилактика на простудно респираторни заболявания, тъй като организмът става по-закален, следователно и по- устойчив на климатичните влияния, на вируси и други атаки.
Много хора смятат, че солариумът е вреден. Някои твърдят, че процедурите могат да доведат до тежки заболявания като рак на кожата и т. н. Както при много други неща големият проблем е в мярката. И една пресушена или болезнено изгоряла кожа е достатъчна, за да се чувства човек зле. Точно затова поставихме акцент именно на грижите, които всеки трябва да положи, за да има истинска полза от модерните технологии на нашето време, каквито са новите солариуми. Ако се сдобиете с желания тен и се чувствате добре, сами ще се убедите в ползата от солариума, но това зависи и от вас самите.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22371506690979 Seconds