Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Спазвайте висока хигиена в залата

Експертите от британската компания Nuffield Health предупреждават, че посещението във фитнес зала може да крие опасност за здравето на трениращите. Не става дума за спортни травми, а за последици от неспазването на хигиенни правила отстрана на някои посетители.
Представители на компанията са провели анкета с 2000 човека, които са редовни посетители в спортни зали. Резултатите сочат, че 74% от анкетираните са били свидетели на различни нарушения на хигиенните правила. Голяма част от тях са най-обезпокоени, че много от трениращите не изтриват потта от уредите, на които тренират, а за използването на кърпи, които да се постилат върху някои от тренажорите, въобще не ставало и дума.

 

За 22% от анкетираните най-неприятен е моментът, когато трябва да се събличат пред други хора в съблекалните.
На свой ред 18% от самите анкетирани подали сведения, че не спират да посещават залата, когато кихат, кашлят, боледуват от леки форми на грип.
Повече от 1/3 не ползвали въобще дезодорант и носни кърпи, 16% не изпирали всеки път дрехите, с които тренират, след всяка тренировка.
Над 50% от анкетираните подали сведения, че в залата често ползват чужди вещи: кърпи, бутилка с вода, гребен, джапанки и др.
Експертите смятат, че подобно поведение води до опасности човек да се зарази с грипен вирус, гъбички и други бактериални инфекции.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16009092330933 Seconds