Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Стрес, родители и деца с наднормено тегло

Американски медици, детски психолози и диетолози, смятат, че стресът, на който са подложени родителите, може да се превърне в сериозна причина за затлъстяване на техните деца.
Учените са провели анкета с повече от 2 000 родители, които трябвало да отговорят на въпроси за стресовите фактори в собствения си живот, образованието си, продължителност на съня си, качеството му, а също така и на въпроси, свързани с възпитанието и грижата за децата им. Голяма част от въпросите засягали храненето на децата, тяхната физическа активност, общуването между родители и деца.

  

Сравнителният анализ на отговорите показал, че колкото в по-голям стрес се намирали родителите, толкова по-значителен е рискът да се стигне до затлъстяване на потомците.
Учените смятат, че стресът пречи на родителите да следят за качественото хранене на децата, да проследяват в детайли дневния им режим и да водят разговори за здравословният начин на живот.
И действително: българският родител също по-често пита: „Яде ли днес?”, вместо да се поинтересува какво точно е консумирало детето, в какви количества, по кое време на деня.
Почти не се задават въпроси за физическата активност на детето и се разчита на часовете по физическо възпитание в училище, а те невинаги изпълняват качествено предназначението си.
Екипът, провел проучването, препоръчва на родителите да се научат да се разтоварват от стреса с физически занимания, в които могат да включват и децата си, а така да направят и общуването с тях по-пълноценно. Спортове, като: колоездене, езда, плуване, туризъм, тенис и др. са твърде подходящи за семейно практикуване.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25195813179016 Seconds