Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Стресът е заразен
Психолозите от Унверситета Сехт-Луис твърдят, че стресът не е последица само от силно физическо или умствено напрежение, а може да е резултат от заразяване, образно казано.
Изданието  The Daily Mail публикува резултатите от интересно изследване, чрез което е проверена тази теория.
Част от група доброволци трябвало да произнесат реч пред публика или на ум да решат аритметична задача. Другата част от доброволците просто трябвало да наблюдават изпълнителите на поставените задачи.
Оказало се, че когато експериментаторите измерили нивото на кортизола и ферментите, свързани със стреса, при хората в двете групи, те не зависели от това дали са наблюдатели или изпълнители, нито пък от половата принадлежност.
Учените смятат, че наблюдаващите просто са "прихванали" стреса от тези, които действително са били под напрежение, когато са изпълнявали определените задачи.
Психолозите смятат, че стресът може да се предава чрез интонацията на гласа, позите и мимиките, дори аромата.

Според тях човек трябва да се научи да избягва ситуации, които крият опасност от "заразяване" със стрес. Също така да овладее техники, които да го предпазват от влиянието на стресиращи излъчвания.
Помислете сега как би могла да ви повлияе една такава "зараза", при положение,че ви предстои да се преборите с големите тежести във фитнес залата или да издържите една интензивна аеробна тренировка , а сте се возили в автобус с мрънкащи и изнервени от горещините хора. Но ако се научите да се защитавате правилно, сигурно ще се справите със задачите, които сте си поставили и няма да позволите да ви повлияе нечий стрес.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22036099433899 Seconds