Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Сърдечно-съдовата система иска грижи
Много хора се оплакват от главоболие, световъртеж, умора и още ред неща, но дали те се замислят, че причината за неразположението им може да се крие в лошото състояние на техните вени, артерии, капиляри. От тяхната нормална дейност зависи цялото здраве на индивида.
Трябва да се научим да разпознаваме някои симптоми, които ни подсещат, че може би са налице проблеми със съдовата ни система.
Ако при ставане от леглото или стола, при накланяне на тялото напред, назад, встрани ви притъмнява или ви се привиждат точици (мушици), помислете дали всичко е наред.
Световъртежът при физическо натоварване или по-силно затопляне в банята, ваната, сауната също е сигнал, че нещо със съдовата ви система не е в пълна изправност.
Безпричинно студените крайници – ръце, крака би трябвало да ви подтикнат да посетите лекар и да проверите оросяването.

Ако усетите увеличаване на обичайното потоотделяне, особено в ръцете и краката, замислете се пак за състоянието на своите съдове.
Припадък – сериозен сигнал за нередност.
Учестеното сърцебиене, повишеният пулс, шумът в ушите – често се дължат на неправилна работа на вашата съдова система.
Умора в часовете до обяд при положение, че сте наспали добре през нощта – нещо не както трябва.


Тръпнене или безчувственост на пръстите.
Безпричинни синини, появяване на малки червени петънца (звездички).
Промяна в състоянието на организма (обикновено влошаване) при смяна на времето – застудяване или силно затопляне.
Разбира се, че тези симптоми невинаги са сигнал за влошаване в състоянието на вашите съдове, но твърде често са. Именно по тази причина трябва да направите нещо добро за себе си.
На първо място се откажете от пушенето на цигари и прекалената консумация на алкохол.
Осигурете си достатъчно физическо натоварване чрез умерени тренировки. Дори да не сте фитнес маниак, можете да изпълнявате клекове, лицеви опори, различни видове наклони, махове и други упражнения, които ще бъдат от полза не само за мускулатурата ви, а и ще тонизират вашата кръвоносна система.

Контрастните душове също могат да са ви полезни, но не прекалявайте както с ниските, така и с високите температури на водата. При наличие на някои заболявания първо се посъветвайте с личния си лекар дали е уместно да извършвате подобни процедури.
Естествено, че храненето е едно от важните неща – консумирайте продукти, които са богати на витамин С, за да направите съдовата си система устойчива на физическо натоварване. В менюто ви постоянно трябва да присъстват моркови, чесън, орехи, цитрусови плодове, месо без тлъстини, риба, мед, сушени плодове (предимно кайсии). Въобще се постарайте да осигурите на организма си достатъчно богат витаминен състав чрез храната, а рано през пролетта е добре да приемате и мултивитамини, но не забравяйте, че е отново е необходимо да се посъветвате с личния си лекар, а не да влезете в първата аптека и да си купите нещо.
Важно е да не допускате обезводняване – вода, зелен чай, билкови чайове – всичко това ще ви е полезно, ако искате съдовата ви система да работи отлично.
Не допускайте наднормени килограми.
Осигурявайте си достатъчно време за сън.
Въобще не е невъзможно всичко това да се изпълни, а вие да се чувствате здрави и морално удовлетворени, че сте положили грижи за себе си, за което вашият организъм неминуемо ще ви се отплати.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17784094810486 Seconds