Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Сърце и фитнес
Ускорена сърдечна дейност се среща при почти всички инфекциозни заболявания като грип, пневмония, туберкулоза, апандисит, перитонит, анемия. Сърцебиенето е много често оплакване и обяснението му може да бъде най-различно. В кои случаи на него следва да се гледа сериозно и в кои не, на този въпрос правилен отговор ще даде  лекарят.
Друго често оплакване е неправилната, неритмична сърдечна дейност, която се нарича аритмия. В тези случаи интервалите между отделните удари на сърцето не са еднакви. Съществуват различни видове аритмия. Тяхното значение е също различно. Има   аритмии,   които не говорят за болестно състояние, но има и такива, които показват сериозно увреждане на сърцето. В какви случаи нарушението на ритъма на сърдечната дейност е невинно състояние и в какви - симптом на сериозно заболяване, това, разбира се, най-добре ще каже отново лекарят.
При лекаря идва разтревожено момиче, което с вълнение иска да бъде прегледано. Разказва, едва ли не през сълзи, че сърцето й бие неравномерно. Опипала е пулса си. След прегледа лекаря се усмихва. Той разбира причината за тревогата. Отнася се до така наречената дихателна аритмия. При вдишване сърдечните удари зачестяват, а при издишване се забавят. Това е физиологична аритмия. Тя е характерна за здравите деца и младите хора. Среща се и при възрастните след прекарано инфекциозно заболяване в периода на възстановяване и у хората на напрегнат умствен труд.

 
Друг вид аритмия е “прескачането” на сърцето - екстрасистолна аритмия. Екстрасистоли се наричат преждевременните прибързани удари на сърцето, които са последвани най-често от пауза, по голяма от един интервал. Понякога се усеща само силен удар, друг път – някакво прескачане към шията или спиране за момент сърцето. Тези усещания смущават много хора. Те са уплашени и  посещават лекар с предварителното убеждение, че сърцето им е сериозно заболяло. Екстрасистолната аритмия е повечето пъти признак на сърдечна невроза. В тези случаи тя е особено неприятна и се явява най-често по време на почивка, вечер преди заспиване. Има случаи, когато екстрасистолната аритмия е симптом на сърдечно заболяване. Какво е значението на прескачането на сърцето, това ще определи специалистът.
Нашата задача е чрез фитнес да попречим организмът да стигне дори и до невинните форми на тези сърдечни отклонения, фитнес упражненията увеличават капацитета на белите дробове. Дишането се задълбочава и става по -  пълноценно. Под  влияние  на  мускулната дейност мускулните влакна на сърцето качествено задебеляват. Системното трениране на фитнес и боди билдинг способства за увеличаването на капилярите на миокарда, което създава по – добри условия за неговото хранене.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25378012657166 Seconds