Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Хеликс Флекси
Хеликс Флекси
18.70 BGL
Купи

Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи

Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Body Fibro Fuel
Body Fibro Fuel
29.00 BGL
Купи
Explode Mass Gainer 1 kg
Explode Mass Gainer 1 kg
28.00 BGL
Купи
Creatine Monohydrate Pure
Creatine Monohydrate Pure
11.00 BGL
Купи
Сърце и фитнес
Ускорена сърдечна дейност се среща при почти всички инфекциозни заболявания като грип, пневмония, туберкулоза, апандисит, перитонит, анемия. Сърцебиенето е много често оплакване и обяснението му може да бъде най-различно. В кои случаи на него следва да се гледа сериозно и в кои не, на този въпрос правилен отговор ще даде  лекарят.
Друго често оплакване е неправилната, неритмична сърдечна дейност, която се нарича аритмия. В тези случаи интервалите между отделните удари на сърцето не са еднакви. Съществуват различни видове аритмия. Тяхното значение е също различно. Има   аритмии,   които не говорят за болестно състояние, но има и такива, които показват сериозно увреждане на сърцето. В какви случаи нарушението на ритъма на сърдечната дейност е невинно състояние и в какви - симптом на сериозно заболяване, това, разбира се, най-добре ще каже отново лекарят.
При лекаря идва разтревожено момиче, което с вълнение иска да бъде прегледано. Разказва, едва ли не през сълзи, че сърцето й бие неравномерно. Опипала е пулса си. След прегледа лекаря се усмихва. Той разбира причината за тревогата. Отнася се до така наречената дихателна аритмия. При вдишване сърдечните удари зачестяват, а при издишване се забавят. Това е физиологична аритмия. Тя е характерна за здравите деца и младите хора. Среща се и при възрастните след прекарано инфекциозно заболяване в периода на възстановяване и у хората на напрегнат умствен труд.

 
Друг вид аритмия е “прескачането” на сърцето - екстрасистолна аритмия. Екстрасистоли се наричат преждевременните прибързани удари на сърцето, които са последвани най-често от пауза, по голяма от един интервал. Понякога се усеща само силен удар, друг път – някакво прескачане към шията или спиране за момент сърцето. Тези усещания смущават много хора. Те са уплашени и  посещават лекар с предварителното убеждение, че сърцето им е сериозно заболяло. Екстрасистолната аритмия е повечето пъти признак на сърдечна невроза. В тези случаи тя е особено неприятна и се явява най-често по време на почивка, вечер преди заспиване. Има случаи, когато екстрасистолната аритмия е симптом на сърдечно заболяване. Какво е значението на прескачането на сърцето, това ще определи специалистът.
Нашата задача е чрез фитнес да попречим организмът да стигне дори и до невинните форми на тези сърдечни отклонения, фитнес упражненията увеличават капацитета на белите дробове. Дишането се задълбочава и става по -  пълноценно. Под  влияние  на  мускулната дейност мускулните влакна на сърцето качествено задебеляват. Системното трениране на фитнес и боди билдинг способства за увеличаването на капилярите на миокарда, което създава по – добри условия за неговото хранене.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20224809646606 Seconds