Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Liquid L-carnitine 500ml
Explode Liquid L-carnitine 500ml
27.00 BGL
Купи

Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи

Боралин- 4
Боралин- 4
28.80 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Rhodosorb-FARER 200 gr.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
5.00 BGL
Купи
Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи
Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи
Тежест и повторения част ІІ
Различните подходи, използвани преди състезание от професионалисти бодибилдъри, включват всякакви възможни програми дори и тези, наричани „стотици"'. Точно така, 100 повторения (изпълнявани с изключително кратки паузи - 2-4 сек. С различна граница на изтощение).
4х6 - За стимулиране на силата, за да се даде възможност да се повиши тежестта. Обичайният показател (с изключение на финалните 4 серии от 6 повторения") е броят на сериите, които се препоръчват. Стандартно се използват 3 серии, тъй като се счита че този подход осигурява достатъчно стимулиране без риск от “изгаряне” на мускула.
 
Общите напътствия за броя на повторенията са както следва:

1-3 повторенияексплозивност на мускула (мощ) 
4-6 повторениясила на мускулите (връзките и сухожилията)
8-10 повторенияхипертрофия на мускула (размери и форма)
12-15 повторениямускулна издръжливост

Трябва да се подчертае, че оформянето на мускула се постига чрез пълна амплитуда на движението при тренировка и стриктно спазване на диета с “качествена” храна, които осигуряват достатъчно хранително зареждане (и презареждане) на мускулите, повече от отколкото се постига само чрез броя на повторенията.
З. Как да повиша съпротивлението?    
Най-безопасният и ефективен начин да увеличите количеството тежест е когато почувствате, че серията ви се струва много лесна, не спирайте преди да изпълните предварително определения брой повторения, а продължете докато усетите, че настъпва умора, която заплашва да ви принуди да извършвате лъжливи движения, за да продължите. Ако силата ви ви позволи да изпълните две повторения повече от предвидените, тогава се препоръчва да увеличите тежестта.
Повишаване на съпротивлението
Когато тежестта се увеличи, е добре да се намали броят на повторенията спрямо броя от предната серия (т.е. от 10 на 8, за да се поддържа правилната форма на изпълнение). Последният път, когато сте изпълнили серията, бяхте увеличили повторенията от 10 на 12. Намаляването им до 8 представлява намаляване с 4 повторения. Това ви осигурява безопасното и ефективно включване на “прогресиращото съпротивление” или принципа на „претоварване", описан по-горе който представлява и основният принцип на тренировката с тежести.
 
Тежест и повторения част І
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.29675984382629 Seconds