Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Топене на мазнини с минимална загуба на мускулна маса
Вече е лятото. Най-горещия сезон през годината и по това време всеки билдър се стреми да бъде в най-добрата си форма с минимален процент подкожни мазнини и добра сепарация на мускулатурата. Това разбира се може да се постигне само и единствено с добра диета, високо интензивни тренировки и умерено кардио. В тази статия ще разясня значението на кардиото при загубата на подкожни мазнини и как да се предпазим от катаболните процеси в организма.
Кардиото е важна част за изгаряне на подкожни мазнини след диетата разбира се. Трябва да се започне с умерено темпо и плавно да се увеличи натоварването. Но как може да бъде по-ефективно?30-60 минути преди кардио тренировката приемете 300-500 мг екстракт от зелен чай и 100-200 мг кофеин . Те ще засилят термогенезата и ще горите мазнини по-лесно. Също така ще ви поддържат тонуса и ще увеличат енергията следователно по-високо темпо на кардио дейността води до по-голяма загуба на подкожни мазнини. За да имат по-голям ефект приемът на достатъчно количество вода всеки ден прави действието им още по-ефикасно. Тя подпомага функциите на бъбреците, те изхвърлят отпадните продукти по-бързо и черния дроб може да се съсредоточи изцяло върху метаболизма на мазниите. Но това не е достатъчно за запазването на мускула. При кардио дейността се засилват катаболните процеси на организма върху мускулите следователно се губи мускулна маса.

Хранителни добавки


Ако 30 минути преди кардио тренировката заредите организма си с 5-10 гр. аминокиселни от пълната гама. Те се използват като гориво от организма вместо мускулните клетки. Така те ще ви предпазят от значителна загуба на мускулна маса по време на тренировката. Но какво остава за въстановяването на мускула и енергийните запаси? Около 60 минути след тренировка приемете шейк от 30-40 грама суроватъчен протеин изолат. Това ще ускори процеса на възтановяване.

Автор: (Velikcho) Велик Хазнатарлиев

Внимание: Статията е от поредицата материали, написани от членове на форума. Използвайте информацията само след сериозно обмисляне и сравняване с други източници.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17945599555969 Seconds