Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тренирай, за да качиш
Увеличаване на силата, мускулен растеж, средства за измъчване
В късното средновековие дибата сама по себе си е основният апарат за изтезаване. Като страховит уред е използвана за изтръгване на признания от политически и религиозни активисти и от тези, обвинени в магьосничество.
Историята свидетелства за хора, изпитващи перверзно удоволствие да използват уреди за мъчение. Някои от тях наистина имат потенциала да спомагат  изграждането на мускулни размери и сила в залата - затова и аз искам да те пратя на стойките за всички мъчителни упражнения -тренировъчните стойки - за тях говорим.

Знаеш точно за какво говоря - намира се в ъгъла на залата ти, издига се на около 2.5 метра и изглежда като клетка, цялата в дупки - или като конструкция на къща без стени. Никой не я използва освен онези, които я мислят за основното място за сгъване за бицепс. Не, дори не са близо до предназначението й. Служи за много повече.
Стойката за трениране е устройство, подобно на клетка с четири колони и с дупки, пробити във всяка една от тях, които са разположени на точно определени места през 2.5-5 см. В отворите разполагаш метални лостове, които минават през колоните, за да могат да издържат щанги с различна тежест. Стойките са мястото, където металните дискове се удрят един в друг - където големите хора се премоделират в планинообразни. Когато кажа на екипа си, че ще тренираме на стойките, те започват да се гърчат от страх, но все пак знаят, че тренирането на стойките е най-доброто и същевременно мъчително упражнение, което телата им някога са преживявали.
Когато се прилага по правилния начин, тренирането на стойки може да извае по-силни мускули и да укрепи умствената ти нагласа да вдигаш по-големи килограми. Например, повечето от нас имат проблеми с крайната фаза при лега, но правенето на лег на стойки ще ти помогне да преодолееш този момент.
Стойките са чудесно място да тренираш големите три - клек, лег и мъртва тяга. Можеш безопасно да правиш четвърт клек, полуклек, тежък клек с или без локаут (задържане в края на първата половина на движението), както и частична или пълна мъртва тяга. Можеш да го използваш и за раменни преси, полулег, трицепс, мъртва тяга с прави крака и..., а да - дори сгъване за бицепс. Лично аз смятам, че стойките са за тежки тренировки, затова обикновено се изцъклям, когато видя някои да прави там леки повторения.

Тежките тренировки от този тип могат да осигурят по-силни и по-големи мускули, както и силни връзки и сухожилия. И ако искаш да преодолееш мъртвата точка на някое упражнение, това е мястото. Например легът. Да предположим, че постоянно се проваляш по средата на движението при избутването на лоста нагоре. За да преодолееш този проблем нагласи така стойката, че лостът да е на средата на твоето движение. И започни оттам само да буташ нагоре. Движението е по-късо от пълен лег, но това ти помага да използваш повече тежести, за да подсилиш тази част от пресата ти. 0, и между другото, няма клатушкане на колоните, избутваш лоста от статично състояние.
Може също така да презаредиш лега си и да наблегнеш на повече маса за трицепсите си, ако правиш лег с тесен хват. Използвай същата тренировъчна тактика що се отнася до локаута, която описах по-горе, но използвай тесен хват на лоста.
Може да използваш стойките и за да тренираш онази част от бенч пресите, с която почти всеки има проблем - долната половина. Нагласи си куките на стойките точно над средното равнище на твоето ниво на лежанката. След това сложи дългите ограничители точно над куките. Постави си лоста като го натовариш с тежест, която да е около 50% от максимума ти. Вземи щангата, спусни я до гърдите си и след това я избутай до дългите ограничители и я бутай в тях с цялата сила, която имаш в продължение на няколко секунди. Спусни я пак до долу бавно и после отново натисни нагоре. Направи едно до три такива повторения.
Не само че можеш да правиш локаут с половин амплитуда, но можеш да тренираш и само крайната фаза от бенч пресите си - крайната четвъртина. Постави дългите ограничители така, че лостът да е на 2.5-5 см от крайната си точка и направи така три серии по едно до три повторения.

—Къртис Шулц

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13757395744324 Seconds