Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи

Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи

Explode Silver Pro 5 кг
Explode Silver Pro 5 кг
278.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тениска Explode (с бродерия)
Тениска Explode (с бродерия)
20.00 BGL
Купи
CGT
CGT
12.00 BGL
Купи
Неопренов суичър Explode
Неопренов суичър Explode
39.00 BGL
12.00 BGL
Спестявате: 27.00 BGL
Купи
Тренировка по Пауърлифтинг
Чисто силовата тренировка се състои от много малко серии с малко повторения за всяка серия. При това се работи главно с упражнения, които натоварват едновременно много мускулни групи. С други думи, прилагат се основни упражнения като клякане, тяга, лежанка. Този вид тренировка представлява необичайно силно натоварване за мускулите, костите, сухожилията и връзките. При това са необходими само незначителни количества въглехидрати. Свиваемите тъкани на мускулните влакна при това са изложени на голям, ако ли не и на по - голям стрес, отколкото при Heavy Duty - тренировките, защото на работа се привличат всички разполагаеми мускулни влакна. Стресовото натоварване при пауърлифтинг съвсем лесно се увеличава, чрез постоянно нарастващи тренировъчни тежести. Обаче по време на фаза с намалени калории би било много трудно, ако ли не и невъзможно да се увеличат тренировъчните тежести, тъй като всъщност няма на разположение достатъчно гориво. При малко храна в тялото не може да се състои силен протеинен синтез или зареждане с въглехидрати. Развиването на сила от един мускул зависи пряко от наличната в него концентрация на АТФ (аденозин - трифосфат). Колкото е по - висока концентрацията на АТФ, толкова по - често се извършват "колизии" на свиваемата тъкан в мускулната клетка. Колкото по - често се напрягат тези свиваеми елементи във влакното по време на едно движение (тези влакна трябва и при незначителни движения да се свиват и отпускат стотици пъти), толкова по - голямо е развиването на сила. Колкото повече въглехидрати в мускула, толкова по - висока е концентрацията на АТФ. Или силовата тренировка има смисъл:
1.  Когато мускулатурата е силно заредена с въглехидрати (иначе няма на разположение достатъчно гориво за развиване на сила).
2.  След започване на първата фаза от принципа S.A.I.D. (суперкомпенсация на въглехидрати).
В момента всичко това звучи специфично до извикване на страх и сложно, но след малко ще стане ясно, как си пасват всички тези правила и закони.
Много читатели ще се чудят защо "пилея" толкова време за обясняване на отделните тренировъчни системи, на техните предимства и недостатъци.
Причината е тази: всеки вид тренировка предизвиква в тялото различни химични промени. Творческото прилагане на това познание прави възможно съставянето на тренировъчна система, при която човек винаги постъпва правилно в подходящото за това време. Това е важно, защото обикновеното тяло не може да компенсира нищо, ако се получи объркване, при супердиетата всички тренировъчни видове се спояват в една логична система. Дори и ако много от вас решат, че е представена твърде много техническа информация, то сигурно и някои ще знаят, че е бил пропуснат доста повече материал.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14793395996094 Seconds