Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи

Creatine Monohydrate Pure 500gr
Creatine Monohydrate Pure 500gr
26.00 BGL
Купи

L-carnitine Gel
L-carnitine Gel
12.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи
L-carnitine Gel
L-carnitine Gel
12.00 BGL
Купи
Gold Matrix Gainer 5 кг
Gold Matrix Gainer 5 кг
154.00 BGL
Купи
Тренировка по Пауърлифтинг
Чисто силовата тренировка се състои от много малко серии с малко повторения за всяка серия. При това се работи главно с упражнения, които натоварват едновременно много мускулни групи. С други думи, прилагат се основни упражнения като клякане, тяга, лежанка. Този вид тренировка представлява необичайно силно натоварване за мускулите, костите, сухожилията и връзките. При това са необходими само незначителни количества въглехидрати. Свиваемите тъкани на мускулните влакна при това са изложени на голям, ако ли не и на по - голям стрес, отколкото при Heavy Duty - тренировките, защото на работа се привличат всички разполагаеми мускулни влакна. Стресовото натоварване при пауърлифтинг съвсем лесно се увеличава, чрез постоянно нарастващи тренировъчни тежести. Обаче по време на фаза с намалени калории би било много трудно, ако ли не и невъзможно да се увеличат тренировъчните тежести, тъй като всъщност няма на разположение достатъчно гориво. При малко храна в тялото не може да се състои силен протеинен синтез или зареждане с въглехидрати. Развиването на сила от един мускул зависи пряко от наличната в него концентрация на АТФ (аденозин - трифосфат). Колкото е по - висока концентрацията на АТФ, толкова по - често се извършват "колизии" на свиваемата тъкан в мускулната клетка. Колкото по - често се напрягат тези свиваеми елементи във влакното по време на едно движение (тези влакна трябва и при незначителни движения да се свиват и отпускат стотици пъти), толкова по - голямо е развиването на сила. Колкото повече въглехидрати в мускула, толкова по - висока е концентрацията на АТФ. Или силовата тренировка има смисъл:
1.  Когато мускулатурата е силно заредена с въглехидрати (иначе няма на разположение достатъчно гориво за развиване на сила).
2.  След започване на първата фаза от принципа S.A.I.D. (суперкомпенсация на въглехидрати).
В момента всичко това звучи специфично до извикване на страх и сложно, но след малко ще стане ясно, как си пасват всички тези правила и закони.
Много читатели ще се чудят защо "пилея" толкова време за обясняване на отделните тренировъчни системи, на техните предимства и недостатъци.
Причината е тази: всеки вид тренировка предизвиква в тялото различни химични промени. Творческото прилагане на това познание прави възможно съставянето на тренировъчна система, при която човек винаги постъпва правилно в подходящото за това време. Това е важно, защото обикновеното тяло не може да компенсира нищо, ако се получи объркване, при супердиетата всички тренировъчни видове се спояват в една логична система. Дори и ако много от вас решат, че е представена твърде много техническа информация, то сигурно и някои ще знаят, че е бил пропуснат доста повече материал.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19999098777771 Seconds