Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тренировка - обем и честота

В повечето случаи културистите, без да си дават сметка,  провеждат умерено интензивни културистично – силови тренировки (упражнения със  съпротивление, оказано от тежестта), водени от принципа на издръжливостта, т.е.  „колкото повече, толкова по – добре”. Освен това, те се впускат и в други  аеробни занимания, от 4 до 6 пъти седмично. И тъй като тялото има ограничена  приспособителна (адаптивна) способност, в най – добрият случай постигат смесени  резултати – малко сила и маса, плюс някаква издръжливост.

 

Крайният резултат от всичко това е, че губят години, за да изградят физика, която биха могли да направят за една нищожна част от дадено време, ако бяха тренирали правилно.
Твърде често трениращият няма и понятие от решаващо значение на точното дозиране на обема и честотата на тренировките и на аеробните занимания, и като следствие от това не само претренира, но и претренира жестоко. И тогава в разочарованието и в объркването си или зарязва цялата тренировка или се понася по течението, изоставя шампионските мечти и продължава да ходи в залата просто само като един вид социален ритуал.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22368288040161 Seconds