Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:



Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход





Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тренировки и секс
Много билдъри са се питали дали да се въздържат от секс? Дали ще имат по-големи резултати без секс и въобще дали ще е има по-голям мускулен растеж, сила и издръжливост?
В тази тема ще се опитам да разясня този въпрос, но първо ще се отклоня към положителното влияние на фитнеса към секса. Редовните тренировки подобряват кръвното налягане, контрола върху теглото и въобще здравето.
Но дали това може да подобри спалната "гимнастика"?
ДА !
Ако си във форма, имаш по-голяма издръжливост, сила и гъвкавост, качества, които могат да са от полза по време на секс. Това ще намали възможността от наранявания по време на секс, като разтягане на мускул, например . Редовните тренировки влияят и косвено върху успехите в спалнята. Публикувано проучване в "Медицински анализи на поведението" през ноември 1999 г. показва, че спортуващи студенти успяват да превъзмогнат ежедневния стрес за разлика от своите съученици, а всеки знае, че добрият секс не върви заедно със стреса. Освен това по време на тренировка се отделя тестостерон, чиито по-високи нива се свързват с повишеното либидо (да не забравяме, че по време на тренировка се отделя и растежен хормон, но това е друга тема). От това следва, че спортът подобрява преживяванията в спалнята, но дали се случва и обратното?



Дали сексът подобрява спортните постижения?
Този въпрос е малко спорен. Редовният секс повишава тестостерона, за който се знае, че е най-силно изразеният анаболен хормон. Трябва да се знае, че съществуват два вида тестостерон - 10% свободен и 90% свързан. Единствено свързаният се свързва със съответните рецептори в клетките и активират определени клетъчни реакции. При еякулация се изхвърля свързаният. Така се активира изработването на още тестостерон - както свързан, така и свободен. Това означава повишаване на тестостерона и следователно по-голям мускулен растеж, повече агресия, повече сила и повишено либидо. Отделно сексът спомага за циркулирането на кръвта и оттам премахва млечната киселина от мускулите, а от това следва, че мускулната треска по-късно през деня или на следващия ден ще е много по-малка. Ще изтъкна само някои от фактите, според които сексът има положителна страна към фитнеса. Кирил Вълчев-Скалата споделя, че е личните си рекорди по издръжливост и сила е постигал, когато е правил 40 минути секс преди тренировка. Арнолд Шварценегер има 4 деца. Рони Колман има 2 деца. Оттук нататък ще оставя вие да си правите изводите, но едно е сигурно - сексът играе важна роля за спортните постижения.

Автор: Albatrosvarna (М. Радев)

Внимание: Статията е от поредицата материали, написани от членове на форума. Използвайте информацията само след сериозно обмисляне и сравняване с други източници.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.34858107566833 Seconds