Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи

Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи

Explode Liquid L-carnitine 500ml
Explode Liquid L-carnitine 500ml
27.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи
Y3K Food
Y3K Food
39.00 BGL
Купи
Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Тренировъчни съвети, трикове и хватки
Постигни по-голям растеж с всяка тренировка

Защо е цялата тази работа в залата, ако нямате прогрес? Какъв е смисълът?
През цялото време наблюдавам около себе си хората да тренират по същия стар начин. Телата им никога не се променят - или поне не много. Честно казано, това ме удивлява. Ако аз полагах толкова усилия и не изглеждах по-добре, щях да се откажа.
Като се замисля пак, нямаше да се откажа, щях да разбера защо не изглеждам по-добре и да променя нещата. Ако си на риба и не кълве, ще питаш другите хора каква стръв ползват. Не трябва да си гениален, за да се сетиш - просто трябва да си скромен.
Аз не знам всичко, но ако другите тренираха като мен, щяха да имат несравнимо по-голям успех - просто щяха да останат изненадани. И въпреки това все още ги виждам да:

 


Използват малки тежести при разгъването с дъмбел за трицепс и да правят много чисти повторения - все едно чистите повторения по магически начин ще изградят огромни трицепси.
Използват въртяща се ръкохватка при дърпането за трицепс на скрипец с палци, сключени около ръкохватката.
Тренират на калф машина с обувки.
Правят странични вдигания, като вдигат дъмбелите над главите си и след това да ги удрят един в друг.
Вдигат на скотовия стол по-скоро седнали, отколкото изправени.
Правят предмишница с грешен хват, подпирайки се на коленете си.
Правят с мъка серия след серия с крива щанга за бицепс.
Опитват да се набират на лост без фитили.
Правят клек с лост на врата, така че да им трябва дъска, на която да
стъпят, за да запазят равновесие.
Това са само част от грешките, които наблюдавам ден след ден в залата, където тренирам. Не ме разбирайте погрешно - знам, че не можете да научите всичко изведнъж, но ако наистина се вслушате в тялото си, то ще ви разкрие много от тези неща. Тогава питам отново - какво значи „Вслушай се в тялото си?”
Предполагам не е толкова лесно да го направиш - дори е трудно да го опиша. Опитваш се да накараш устата и ума ти да се съгласят с думи, които само тялото ти знае. Така че дори няма да се опитвам да те уча какво е да се вслушваш в тялото си. По-смислено е да разбереш как можеш да успееш.
Разгъване с дъмбел за трицепс. Всеки прави това упражнение с около 11 -килограмов дъмбел, а би трябвало да използва 36 - килограмов. Да, точно така - 36 кг. Не се очаква да го правиш супер чисто. Очаква се да се опитваш да натрупаш мускулна маса. Няма нищо свято в чистите движения. Това е просто друг начин за трениране. Правиш  чисти движения само ако това изгражда повече маса от всичко останало. Трябва да използваш големи железа, ако искаш да имаш големи ръце. Преди време имах тренировъчна среща с Франсиз Бенфато в Голдс Джим във Венис. Излязох от колата и видях Джим Куин да върви срещу мен. Той беше масивен, беше облечен в къси панталони и потник. Вените му изпъкваха по бедрата като червеи и сигурно тежеше 120 кг. Беше забележителна гледка.
„Изглеждаш огромен, Джим, колко тежиш?"
„Не знам, човече, но съм силен. Днес правих разгъване за трицепс с дъмбел с 72 кг."- ми каза той неочаквано, очевидно впечатлен от постижението си.
„Сигурно се шегуваш - 72? Това е доста тежко!"- отвърнах.
Поговорихме малко, сбогувахме се и Джим се отправи на запад към плажа. А аз влязох в залата с мисълта: „Леле, 72 кг. Този тип е животно." Тогава се замислих:„Чакай малко - аз тренирам с 55 кг и тежа само 84 кг."
Така че, както виждате, трябва да използвате големи тежести, ако искате и вие да сте големи. Особено що се отнася до това упражнение. Забравете за малките момичешки тежести. Те просто няма да свършат работа.
Нека ви разкажа и друга история.
В магазина Bio-Phase, тук, в Солт Лейк Сити, исках да изясня въпроса с големите тежести на всички. Затова донесох 36 и 55 кг дъмбел в магазина, за да покажа на всички колко съм силен и какви тежести трябва да се използват при това движение.
И знаете ли какво? Аз бях впечатленият. Над 20 човека използваха 36-килограмовия дъмбел и около 5 човека - 55 кг. Всички бяха изумени - включително и аз. Мислех, че може и да се намерят няколко души да вдигнат 36-килограмовия, но се съмнявах, че някой въобще ще пребори 55. Всичко е въпрос на увереност. След като видяха, че аз мога да го направя, хората осъзнаха, че и те могат.
Сега запомнете - това не беше направено чисто - всички доста изкръшкахме. Но използвахме голямо желязо, защото всички искаме големи ръце.
Лари Скот            списание Iron Man - България


 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15060997009277 Seconds