Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Трицепс - напомпване
Приключвали ли сте тренировка за трицепс без да почувствате мускула напомпан? Разбира се, вие чувствате, че има потенциал в мускула, но не сте приложили правилната комбинация упражнения. Трицепсът е малка мускулна група и въпреки, че може да понесе доста натоварване, все пак ние ще го претренираме, ако не внимаваме с натоварването.


Отговорът на проблема не са повече упражнения и стотици серии. Трябва да се приложи определена комбинация от упражнения. Понякога тренировката на трицепса е чудесна и ние чувстваме мускула напомпан и твърд. Друг път, въпреки усилията ни, резултатът е незадоволителен. Тогава липсва някакъв финален елемент, който изглежда е изключително важен. Кой е този липсващ елемент? Може би отговорът на въпроса се в напомпването след тренировка.
Дори, ако сте влизали  само  веднъж  в зала,   вие   знаете   за състоянието след тренировка. Въпреки умората вие се чувствате добре, тогава идва време за почивка, за една спортна напитка или   протеин.

Преди обаче да се оттеглите от залата, особено ако сте тренирали трицепса, опитайте още едно упражнение. Това упражнение е за напомпване след тренировка. То ще ви осигури едно допълнително напомпване разграничаващо обикновената тренировка от една супер тренировка. Това е точно това, от което се нуждаете.
След като сте приключили тренировката за трицепс и чувствате мускула изморен можете да преминете към напомпването. В този момент не се нуждаете повече от желязо. Тежестта, с която ще напомпате ще бъде вашето собствено тегло.

Поставете лост на стойката за клек или на куките на лежанката. Застанете на метър зад лоста или в края на лежанката. Легнете напред и хванете лоста с ръце в тесен хват (ако отворите палците ще можете да ги допрете). От тази позиция правите лицеви опори. Движението е бавно, леко, спокойно и непрекъснато. Ръцете все още горят от предишната тренировка на трицепса. Ето защо трябва да се преборите с болката и да започнете да помпите. Един от начините да направите това упражнение по-ефективно е да не спирате в крайно положение при всяко повторение. Ако се наложи спирайте на всяко второ или трето повторение. В повторенията, когато спирате за миг горе, стягайте трицепса докрай. Нека мускулът да работи през цялото време. Старайте се да движите трицепса непрекъснато.
Лицевите опори в края на тренировката за трицепс наистина ще напомпат мускула. Необходимо е да направите голям брой повторения. Изпълнете 10 до 20 или повече повторения, като използвате само телесното си тегло.
Вие можете да получите по-голямо натоварване, като държите гърбът неподвижен по време на упражнението. Неподвижният гръб кара трицепса да върши цялата работа.
Нуждае ли се вашата тренировка за трицепс от стимул? Опитайте следтренировъчното напомпване, като приложите някое леко напомпващо упражнение точно в края на тренировката. Можете да използвате лицеви опори, помпички или разгъване на скрипец.


За пример виж exercise 4 - elbow drop push press от клипа


 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16844892501831 Seconds