Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Фитнес - за и против
Както за всяко нещо от нашето ежедневие, така и за фитнеса няма еднозначно мнение. За непривържениците на тази "култура”, това ново явление, което заля България, ще се направят доста доводи, които наистина са реални препятствия и за любителите и за професионалистите, но недоброжелателите ще пропуснат и положителните качества. Може би описанието им е сходно с това на песимистите, но донякъде има логика.
Предпочитам да започна с отрицателните страни, за да останат накрая хубавите впечатления. Далеч съм от мнението, че негативите ще променят мнението Ви, но те са част от спорта и няма как да ги избегнем, защото трябва да съм обективен.

На първо място това е липсата на свободно време. Във време на капитализъм, доста free time остава за хората. Мнозина казват:"Не можеш ли поне 1 час да отделиш?" E да, ама  това не е съвсем вярно. Постига се едно изопъчаване на нещата. Тренировката е 1 час, ами времето, необходимо за стигането и прибирането от залата. Хората са пред дилема: фитнес, дете, семейство, работа. Тук на скептиците ще отговоря: Ако има желание ще намерите една зала, близо до дома или офиса Ви, 3 пъти седмично ще тренирате и няма да има нужда да правите компромис. Другият важен елемент са финансите. Е, сега е световната финансова криза, която според мен се афишира и налага от медиите. Но повечето зали не са така достъпни, но същевременно предлагат и много добри условия с квалифициран персонал. Ако нямате възможност, намерете си леснодостъпна, но и приятна за Вас зала. Трябва да правите всичко като компютър и робот: хранене, тренировки, пресмятане на калории. Нали целта е красиво тяло. А свободното Ви време? Ето този въпрос е често срещан, но 2-3 часа дневно ли не можем да си доставим удоволствие? И последното нещо, на което ще се спра е риска от травми. Повечето хора ги е страх от това, но при тренировка с треньор, опасността е нулева.

Промоция - добваки

Дойде ред и на положителните страни. На първо място е наградата за усилията, а именно тялото. Всеки трениращ би се зарадвал, но не само той а  и околните. Желанието да се създава непрекъснат стрес за тялото развива и мозъчната дейност, фактор, който не бива да забравяме. Много хора казват:"Много е як, но и много глупав". И как разбрахте? Ще дам един пример, по-голяма част от културистите са прекарали голяма част от ежедневието си и са постигнали хармонията, благодарение на образованието. Чели са подходяща литература и са изпробвали всичко, за да ни предоставят най-правилният вариант. Освен красивото тяло, в магазина ще знаем кое се яде и защо, но ще извършим и социална дейност- ще образоваме и ще помагаме на по-неопитните, а същевременно ще дообогатяваме знанията си, наред с обемите. Но красивото тяло е радост и за околните.
С този преглед на важните неща се надявам да сте се убедили колко сложно е всъщност заниманието фитнес. Оставям на Вас да прецените за действието на фитнеса. Но за мен фитнесът е начин на живот и житейска философия.

Автор: (F.B.I) Б.Димитров

Внимание: Статията е от поредицата материали, написани от членове на форума. Използвайте информацията само след сериозно обмисляне и сравняване с други източници.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13662600517273 Seconds