Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Gold Matrix Gainer 5 кг
Gold Matrix Gainer 5 кг
154.00 BGL
Купи

Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи

Тениска EXPLODE 2013 - сива
Тениска EXPLODE 2013 - сива
15.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи
Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи
Ecdy-Steel
Ecdy-Steel
36.00 BGL
Купи
Флашинг принцип
Повече oт тоалетите пламтят. Това се случва и с лицето. Също и със студентките. Мускулите пламват при наличие на повече кръв или крайни продукти на метаболита. Що се отнася до културистите, това действие приема историческо значение.
Някои ветерани може би си спомнят дните на Джовет и Калверт. Помните ли курсовете на Калверт по „Прогресивно силово трениране"? Основните принципи на тези ветерани на днешната сложна тренировъчна система бяха:

1) Правите 8-10 серии за всяка част от тялото, през всяка тренировъчна сесия.
2) Правите по 9-12 повторения във всяка серия.
3) Когато заякнете, добавяте тежест, за да останете в интервала 9-12 повторения.
4) Правите всички упражнения в супер стриктна форма.
5) Винаги тренирате три пъти седмично, през ден.

Истината е, че имаше няколко момчета, които обичаха да правят някои упражнения повече от други. Познавате ли този сценарий? Големи ръце? Правете повече тренировки за ръце. Гърдите ви са бомбени? Лежанка, лежанка, лежанка. Но тези черни пионери на „бомбената битка" нямаха причина да правят така своите тренировки и правеха само разработките на Калверт. Те бяха автомати. Правеха едно и също всеки ден. Не се следваше никаква система и дори елементарната наука за това, как трябваше да се правят нещата. Все още виждате следи от това и днес: някое момче с големи ръце ги помпа безкрайно, защото е горд с тях - гледа да не обръща внимание на необходимостта от почивка за своето тяло.
Постепенно обаче експериментирането години наред на групата на Уайдър доведе до създаването на тренировъчни методи, които предизвикваха все по-голям и по-голям стрес върху мускулите. Смит, Хорват и Уайдър написаха в ранните издания за развитите от тях множество ранни принципи, сега събрани в „Тренировъчната система на Уайдър”. Между първите, а и между сегашните, е и така нареченият „флашинг" принцип.
Нека се върнем за малко и помислим върху системата на Уайдър. Става ясно, че списанието „Масъл енд фитнес" е показвало принципите на Уайдър по един или друг начин във всяко издание. При това принципите работят и си заслужава да се разбере какво са в същността си - една група тренировъчни техники, които прогресивно увеличават трудността. За илюстрация да вземем популярните детски видеоигри. Първият етап е лесен за преминаване. Така е и малко по-нататък. Но колкото по-близо идвате до края, толкова се усложнява играта. Само няколко истински майстори винаги стигат края й. Същото важи и за културизма като една практика на Системата на Уайдър.
Беше лесно да се тренира със стария брой серии. Три серии по десет повторения за всичките десет упражнения и сте вън от залата. Повечето от нас са отраснали с тази система. Обаче, тялото се приспособява към това ниво на стрес доста бързо, за да продължи развитието, трябва да намерите начини да предизвикате растеж, създаващ стрес в мускулите.
До 30-те години културистите следваха тренировъчни програми, използвани от силовите трибойци. Тези методи, обявени за пръв път от Калверт и след това от Бери, не бяха приложими за културисти. Едната група желае експлозивна сила, другата - маса, релеф и форма.
Джо Уайдър беше и силов трибоец, и културист. Той разви много експериментирането, вместо само да приеме връзката между многото тренировъчни методи, както много преди него. Чрез експериментиране върху себе си и върху други Джо бързо установи, че не е възможно да изградите напълно част от тялото чрез правене само на едно упражнение за нея.
Джо направи още една стъпка и доказа, че най-добрият начин да изградите напълно част от тялото, е да я напълните с кръв чрез много различни упражнения, всяко от които действа на мускула малко по-различно. Идеята беше бърза атака, убиване на мускула с няколко различни упражнения (наливане до пръсване на мускула с растеж, осигуряващ хранителни вещества), след което се преминава към друг мускул, за да е налице възстановяване.
Флашинг техниката - проверена години наред върху много културисти, преди да стане част от Системата,  стана част от Уайдъровите принципи, защото действа по-добре от всичко, създадено далече преди нея. Тя представлява следващата стъпка нагоре по стълбата на тренировъчната интензивност след старата система от 10 упражнения, три пъти седмично. При флашинг системата вие се концентрирате върху една част на тялото по време на една дневна тренировка, работите за всички мускули от тази област в една, но ефективна тренировка. За да сте максимално ефективен, можете да тренирате само две или най-много три части на тялото в една тренировъчна сесия (за да прецизира този момент, Джо Уайдър разви методите на разделянето и двойното разделяне).
Флашинг системата има място в: Принципът на трите серии, Принципът на гигантските серии, Принципът на разделното трениране, Принципът на двойното разделяне и в множество други тренировъчни техники, които изискват културистите да тренират по-тежко, дълго време, защото Джо знаеше, че единственият начин да накараш мускулите да нарастват, е по един или друг начин да работят на по-високи нива на интензивност. Всички техники произлизаха от един източник - Флашинг принципът на Уайдър.

ЗАЩО ФЛАШИНГ ПРИНЦИПЪТ РАБОТИ?
Какво става в мускулите, когато нарастват в отговор на пълненето им с кръв? Дали наличието на по-високи нива на млечна киселина в мускулните клетки ги карат да се приспособяват? Резултат ли е приспособяването от повечето кръв и млечна киселина? Или има нещо друго в силовото тренираме, което кара вашите мускули да растат?
Не мога да отговоря на тези въпроси лесно. Отговорете им, ако можете. Вашето разбиране за механизма, стоящ зад мускулната хипертрофия, е критично за бъдещето ви като културист!
Терминът „флашинг" съвпада с една наивна представа, че големият обем кръв, който е резултат от изпълнението на едно упражнение няколко пъти, някак си ще отмие, спиращата растежа млечна киселина. След това мускулът може да нараства чрез всички полезни хранителни елементи,  които идват с увеличения обем кръв.
Това изобщо не е начинът. Нека да използвам две аналогии, за да обясня какво става.
Да вземем дърварят. В гората той отива със своята голяма брадва. Размахва тази брадва през целия ден, седмица след седмица. Неговата предмишница расте в зависимост от големината на дръжката на брадвата.
Когато бях във Филипините, познавах един стар човек, чиято работа беше да убива животни с голям чук в касапницата. Неговата дясна ръка беше огромна. За сравнение, лявата му ръка бе сбръчкана. Той е размахвал своя чук повече от 30 години, ден след ден.
Не беше само присъствието на кръв в ръцете на тези хора, което ги кара да нарастват, не е и друг отделен фактор. Това е комбинация от шест фактора:

1) Кръвта навлиза в мускула и донася кислород, като премахва отпадъците на метаболизма.
2)  Съединителната   тъкан (колаген) се развива, за да издържи на увеличения стрес.
3) Митохондриите нарастват и на брой, и на обем, за да обработят целия допълнителен кислород, който е нужен за дейността.
4) Миофибрилите увеличават броя си, но само до степента, която е необходима да компенсира липсата на сила. (Голямата по обем работа не е добра за силовото развитие).
5) Продължителното присъствие на големи обеми млечна киселина, кара мускула да се приспособява, като става по-малко чувствителен към нея - вашият обхват за болка се увеличава - можете да работите по-тежко, за по-дълъг период.
6) Сега по пътя на предположението много учени наложиха мнението, че този тип работа е стимулът, който е необходим за получаването на хиперпласия - разделяне на мускулните клетки.

През цялото време се осъществяват и други биохимични и нервни промени. Концентрацията на ензимите е в постоянно движение. Вашата мускулна способност да поддържате дълга, еднообразна работа се увеличава с всеки изминат ден, докато стигнете плато.
Това плато често се обяснява като едно „място, до което може да се затяга винта" или по някакъв начин се свързва с понятието, че сте изхабен. Единственият начин да продължите растежа, е да намерите начин да подложите на изпитание тялото отвъд това, което старият метод е донесъл като вид стрес.
Може да добавите тежест. Може да увеличите повторенията и сериите. Може да увеличите броя на упражненията. Може да увеличите и броя на дните в седмицата, през които тренирате. Може да подобрите телесната си възможност да се възстановявате чрез внимателно придържане към възстановителните техники и хранителни добавки.
Едно нещо е ясно. Флашинг принципът е това, от което идват всички принципи - Принципите на Джо Уайдър.

Muscle and Fitness

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12111401557922 Seconds