Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Фолиева киселина и здравето на потомството
Много млади хора не обръщат достатъчно внимание на своето хранене, но учените смятат, че то е особено важно и за мъжете, и жените до зачатието на детето им с оглед здравето на потомството.
В организма на бъдещия баща трябва да има достатъчно съдържание на фолиева киселина, защото дефицитът на Витамин В9 повишава риска от вродени аномалии с 30%. Най-чести при недостиг в мъжкия организъм на В9 са черепно-лицевите анмалии и деформации на гръбначния стълб.
Доскоро се смяташе, че фолиевата киселина (В9) е важна само за бъдещите майки, но  изследване, проведено върху плъхове в Университета Макгил, доказва, че тя е крайно необходима и за бъдещите бащи. Според авторите на изследването начинът на хранене влияе върху епигенома на мъжките полови клетки. В бъдеще генетичната информация може да доведе до изменения в развитието на евентуалните наследници.

Източници на фолиева киселина са: зелените листни зеленчуци, тиквата, морковите, фурмите, ечемикът, маята, гъбите, бананите, портокалите, кайсиите, пъпешът. От храните с животински произход трябва редовно да се консумират: черен дроб, говеждо, свинско, агнешко, пилешко, яйчен жълтък, сирене, мляко, риба.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14207100868225 Seconds