Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Футболът като кардио тренировка за жени
Изданието  Irish Health публикува информация, в която съобщава, че лекарите съветват жените да играят футбол, ако страдат от повишено кръвно налягане. Този спорт е подходящ за дами, които нямат тежка форма на хипертония , твърдят ирландските специалисти. Според тях жените, които се заемат с тренировки по футбол, трябва да се стремят към умерено физическо натоварване. Те са длъжни предварително да проведат консултация с лекар и да изложат намеренията си за избора на подобни тренировки.
Изследвания показват, че жени, които любителски се занимават със футбол, след 15 седмици се чувстват значително по-добре. Освен подобряване на самочувствието и настроението, те успяват да свалят систоличното кръвно средно с 12 милиметра, а диастоличното с 6 милиметра.
Голяма част от дамите, участнички в изследването намалили и личното си тегло. Средно загубата на тегло е 2,3 кг и то предимно за сметка на мазнини.
При голяма част от жените е отчетено и намаляване на холестерина в кръвта.
Повечето жени споделят, че откакто са започнали да тренират футбол, се чувстват по-енергични, по-весели и е намаляла тяхната раздразнимост от различни фактори, които преди това са ги впечатлявали негативно.
По същество футболът се явява една интересна и полезна за дамите кардио тренировка , която помага за намаляване на ежедневния стрес и за поддържане на цялостното здраве.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21495294570923 Seconds