Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Храни и неприятна телесна миризма

Случвало ви се е навярно да усещате, че тялото ви излъчва странна миризма, даже преди час-два да сте взели душ.
Учените съставиха списък на продуктите, които могат да влияят негативно на нашия организъм и да станат причина тялото ни да излъчва неприятна миризма, която не е резултат на ниска хигиена.

На едно от първите места е алкохолът. Той се преработва основно в черния дроб, но около 10% от приетото количество се отделя с потта, издишаният въздух и урината. От друга страна приемът на алкохол увеличава потоотделянет. Дори по-внимателните любители на алкохола могат да забележат, че при консумацията на някои видове алкохолни напитки тялото не отделя неприятни миризми, а при други – твърде силни.

В групата на „миризливците” е и чесънът. Не става дума за миризмата на самия чесън – тя е позната на всеки. Чесънът е една от малкото храни, чиято миризма се отделя с потта. Понякога телесната миризма след консумация на чесън може да се появява в продължение на ден-два, независимо от вземането на душ.

Според експертите хора, които консумират месо, много по-често имат неприятна миризма на тялото в сравнение с вегетарианците (стига да не си хапват постоянно чесън).

Миризмата на тялото може да се влоши и от храни, които имат високо съдържание на метилови съединения. Към тази група могат да се причислят спанака, цвеклото, соевите продукти. При тяхната преработка от човешкия организъм се произвежда  триметиламин, който се отделя чрез потта. Обикновено в такъв случай се получава така наречената „рибна миризма”.
Не е задължително при всеки човек да се получава промяна на телесната миризма при консумация на посочените храни. В крайна сметка всичко е твърде индивидуално. Добре би било всеки да познава организма си. Не забравяйте, че когато отивате в залата за тренировка, вие се потите по-обилно.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12951111793518 Seconds