Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Amino Liquid 50ml
Explode Amino Liquid 50ml
3.00 BGL
Купи

L-carnitine capsules
L-carnitine capsules
28.00 BGL
Купи

Explode Silver Pro
Explode Silver Pro
34.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Пакет DETOX
Пакет DETOX
72.80 BGL
57.80 BGL
Спестявате: 15.00 BGL
Купи
Gold Matrix Gainer 5 кг
Gold Matrix Gainer 5 кг
154.00 BGL
Купи
Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи
Целулит - методи за борба с целулита
 

Третият стадий на целулит е толкова лесно установим, че е достатъчен един поглед в огледалото, дори понякога не е нужно да се свалят дрехите, особено ако не са подбрани добре. Неравностите по бедрата са твърде видими, приличат на по-големи или по-малки бучки, а при пипане са уплътнени. Често в този стадий целулитът е придружен с големи синкави или червеникави стрии, а кожата реагира болезнено при лек натиск.

Дори дрехите не винаги могат да прикрият пораженията, защото бучиците са твърде изпъкнали, а стриите плъзват по свивките на коленете и даже по прасците. Много често тежестта в краката е непоносима, болят и изтръпват подбедриците, глезените, ходилата. Понякога пръстите на краката оттичат и посиняват. Положението на седалищните части не по- добро, кожата по тях е болезнена при натиск, налице е деформация в областта на ханша.За успокоение, чак до такива тежки форми на целулит достигат по-малко жени. Колкото и да е трудна борбата в такъв случай, тя не е безнадеждна, но всичко казано като методи за лекуване на целулита трябва да се прилага с безкомпромисна последователност и стриктност.

Ще ви представим накратко някои от най-съвременните методи за лечение на целулит, но трябва да е пределно ясно, че ако след процедурите започнете безразборно хранене и не се движите достатъчно, целулитът ще се възстанови. Няма такава методика, която да го премахне веднъж завинаги. Вие сте тези, които с разумно и здравословно хранене, с активно спортуване, с редовни и правилни козметични грижи можете да си помогнете.
Влагайте пари в качествени хранителни продукти, в спорт, в козметика, за не ги влагате в лекарства и в сложни лечебни процедури.

Лечение с водорасли
1. Компреси с водорасли - проблемните участъци се налагат с компрес от затоплени водорасли, след което се облъчват с инфрачервени лъчи за усилване на кръвообращението.
Водораслите съдържат витамини, микроелементи, минерални соли и белтъчини.
2.Тангенторната баня с водорасли – прави се в специална вана с устройство за насочване на струите. Ваната се напълва с хладка морска вода (37 °С) с прибавени активни съставки. Тангенторното устройство раздвижва лимфата в цялото тяло. Това успокоява подутите крака и съдейства за намаляване на целулитния едем (общо оттичане на тялото, последица от натрупан целулит). Мускулите се масажират и тонизират, заздравяват се стените на кръвоносните съдове, подобрява се циркулацията на кръвта.

Пневматичните ботуши
Този метод е ефективен при целулит във втори стадий. Около цялата дължина на краката се увиват специални “ръкави”, които се надуват, при което притискат краката, а после въздухът се изтегля. Когато бедрото е притиснато, прасецът е отпуснат, и обратно. Целта на процедурата е да се активизира движението на кръвта и лимфата.

Целутрон - електростимулация и електролиполиза
С помощта на електрически ток и електромагнитно поле се принуждават да работят дори най-трудно достъпните мускулни групи. Мускулите на бедрата се оформят, укрепват мускулите на предната коремна стена, целулитните неравности изчезват.
За да има ефект от тези процедури, предварително трябва да се понижи телесното тегло, особено ако то е доста над нормата.

Ултразвуково въздействие
Лечението с ултразвук става все по-популярно, защото след 3-4 сеанса вече има видим резултат. Ултразвукът разбива мастните клетки, разрушава подкожните ръбове, помага на биологично активните вещества да проникнат под кожата по-дълбоко.

Лазер-ултразвукова терапия
Чрез  нея се постига разкъсване на биохимичната връзка между целулитните клетки. За по-голяма ефективност на процеса терапията се комбинира с антицелулитни масажи и един от най-ефикасните методи - акупунктурата.

Мазотерапия
Мазотерапията включва серия от инжекции, чиято цел е да укрепят стените на кръвоносните съдове, да подпомогнат абсорбирането на течностите, да стимулират премахването на мастните натрупвания и предотвратят задържането на вода. Забележими резултати могат да се очакват след 10-15 сеанса.

Лимфодренажен апаратен масаж
Този начин за борба с целулита благоприятства потока на лимфата, чието прекомерно количество в междуклетъчното пространство предизвиква отоци и задържане на течности. Този метод обаче е противопоказен за жени със сърдечно-съдови заболявания.

Упражнения срещу целулит
Припомняме ви, че трябва да сте загрели добре, преди да пристъпите към изпълнение на упражненията.
За бедрата
1. Изходно положение
Легнете на лявата си страна върху подходяща постелка. Подпрете се на левия лакът,  дясната ръка поставете пред гърдите и опрете плътно длан  на пода. 2. Опънете левия крак, като го държите много леко свит в коляното, а десния преметнете през левия, ходилото му да е стъпило пред лявото коляно.
3. Повдигнете изпънатия крак на височина 20 см от пода и го движете като махало нагоре и надолу до същата височина. Движението да е бавно, контролирано.
 Маховете нагоре и надолу с крака се изпълняват 12-15 пъти.
4. Обърнете се на дясната страна и направете същото.
Изпълнете 3 серии на двете страни.

За седалището и бедрата
1. Изходно положение
Седнете на пода върху постелката. Свийте левия крак плътно до тялото,  петата  сочи навътре.
2. Пренесете тежестта на тялото напред, опънете десния крак настрани и леко назад. Опрете длани на пода.
3. Повдигайте леко десния крак и го движете с малки амплитуди напред и назад, като  същевременно да го задържате  успоредно на пода. За да е по-лесно, дръжте крака леко свит в коляното Повторете движенията 12 - 15 пъти.
4. Сменете крака и пак същото.
Изпълнете 3 серии с двата крака

За седалището
1. Изходно положение.
Коленичете на постелката, опрете се стабилно на дланите. Ръцете да са абсолютно изпънати.
2. Повдигнете десния крак  назад , сгънете го под прав ъгъл в коляното.  Започнете да правите махове с крака нагоре и надолу -12-15 пъти. Работете интензивно.
Трябва да усещате през цялото движение напрежение в седалищните мускули.
3. Изпълнете същото с левия крак.
Изпълнете 3 серии.

За корема
1. Изходно положение.
Легнете по гръб и сгънете краката в коленете, като опрете на пода само петите (ръцете изпънете  успоредно на тялото).
2. Повдигнете леко главата и шията . Погледът напред.
3. Стегнете коремните мускули, отделете ръцете от пода и имитирайте опит да станете прави. Ръцете да са изпънати. Това са си коремни преси!
Изпълнете поне 3 серии по 12-15 повторения. Увеличавайте постепенно броя на повторенията.

За краката
1. Легнете по гръб на постелката. Изпънете крака успоредно един на друг. Сложете ръце на гърдите.
2. Повдигнете единия крак на 30 до 45 градуса и пишете числата от 1 до 15.
3. Сменете крака и пак.
Изпълнете 3 серии с всеки крак. Постепенно увеличавайте числата, доколкото ви е възможно повече.

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14458394050598 Seconds