Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
L-carnitine Gel
L-carnitine Gel
12.00 BGL
Купи

Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи

Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи
Explode Mass Gainer 5 kg
Explode Mass Gainer 5 kg
115.00 BGL
Купи
Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи
Частични повторения - II част
Частичните повторения са добри по физиологични и биомеханични причини. Те не вредят на ставите, защото не са извън нормалните движения на ставите, а освен това мускулите са подложени на стрес от съвсем различно естество. Във всяка точка на движението мускулната конфигурация и капацитет на контракция са изменени. Ето, затова се нуждаете от различни ъгли на натоварване, особено при изометричните контракции.
Един от плюсовете на частичните повторения е, че натоварването пада отначало на една, след това на друга секция на работещия мускул, елиминирайки ефекта на релаксация, когато само част от мускулните фибри поемат напрежението. Основното е, че можете да натоварвате здраво целия мускул чрез серия от частични изпълнения. Това е по простата причина, че силата варира осезаемо в различните части на движението. Ето например как можете да ги използвате за бицепса:
1. Вземете щанга с такава тежест, с която можете да направите 5 стриктни повторения плюс едно завършващо.
2. Отпуснете щангата надолу, но за следващото повторение сгънете само една четвърт от движението нагоре. Поемайки напрежението,   спуснете   щангата.
3. Незабавно сгънете нагоре до половината на движението, отпуснете   отново.
4. Сгънете нагоре цялото движение. Това дотук се брои за 5 повторения.
След 30-60 секунди почивка започнете всичко, но по обратния път.
5. Започнете, като направите 3/4 от повторението (от горе на долу). Тук изходна точка е върхът. И така, отпуснете надолу само 1/4 и отново сгъвате (колкото се може повече) и така продължавайте да сгъвате, докато не изпълните всичките стъпала на движението. Всеки път трябва да сгъвате догоре, до пълна контракция.
6. И така, отпуснете щангата надолу, до половината на движението, след това "флексирайте" и сгънете обратно  нагоре.
7. Отпуснете надолу - 3/4  и  обратно.
8. Направете сега едно пълно повторение.

Това е един сет от 9 повторения, включващ и позитивни, и силата на негативните повторения, а това е трепач. 3-4 серии  от този   род и вашите ръце са надути, болезнени и, разбира се, крещят за милост . Атлетите, с които съм работил, постигнаха много както за качване на маса, така и за качеството, използвайки пълен интензитет, никакви почивки между повторенията - е, това вече наистина е различно. Тази разлика се засилва, ако в края на всяко движение флексирате за секунда-две. Това е нещо като изометрична контракция. Дори когато правите стъпалата от горе на долу, това е една максимална изометрична контракция.
Пробвали сме различни варианти, например изпълнението на 2 повторения на всяка точка от движението, но тогава стават твърде много повторения като цяло. Опитвали сме с повече задържане при пиковата контракция, но това не даде очакваните резултати, тъй като по-дългото задържане в тази точка е много вероятно да завърши с травма.
Опитвали сме също да разбиваме отделното повторение на още повече части - 2, 3, 5 дори 6. Накрая стигнахме до заключението, че е най-добре движението да бъде разпаднато на 3 или 4 секции, по този начин постигнахме консенсус в това наше оригинално хрумване.
Като резултат беше открита една от най-продуктивните системи, върху които съм работил. И тя се доказваше   отново   и отново   в  течение   на годините,   помагайки на много шампиони да достигнат  върха. За нещастие много културисти смятат, че има два вида тренировка - тежка и лека. Също така голямо число билдъри се концентрират единствено върху това, колко тежко вдигат и в колко повторения го правят. Всички те допускат грешка, като не се замислят за качеството на всяко едно повторение.
Много от така наречените фитнес експерти винаги са отделяли много внимание на пълните повторения. Да, обаче много от производителите на машини правят глупави изявления, на които за жалост доста хора повярваха, а именно, че техните машини осигуряват пълна устойчивост при изпълнение на движенията. По този начин частичните повторения бяха изхвърлени от много от тренировките


 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14140796661377 Seconds