Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи

Неопренов суичър Explode
Неопренов суичър Explode
39.00 BGL
12.00 BGL
Спестявате: 27.00 BGL
Купи

Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Боралин- 5
Боралин- 5
28.80 BGL
Купи
Explode Mass Gainer 5 kg
Explode Mass Gainer 5 kg
115.00 BGL
Купи
Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
1.50 BGL
Купи
Частични повторения
„Именно те ви поставят в „нафраскано” състояние и ви осигуряват вход за болезнената зона форсирания растеж” - Джо Уидър
Лежите си облегнати в удобното кресло и пиете нощната си доза протеинов шейк, мислите за утрешния ден. И все пак споменът за днешния е по-силен от гаданията за утрешния. Спомняте си всички добри неща, които са се случили през деня. Беше добър ден и в залата, и в работата.
Тренировъчната програма за всеки един ден е предварително запечатана в съзнанието ви. Днес наистина беше добре. Ударихте делтите и ръчицата и всичко вървеше страхотно. Надуха се като балони. Имахте много, сила и енергия - за цялата тренировка. Дори подобрихте собствения си рекорд - 10 повторения, 80 кг - на Смит машината зад врат - (за рамо). И въпреки всичко нещичко липсва. Просто тялото ви не изглежда така, както искате. Това е така: за две години постоянно качвахте маса и сила. Добихте добра форма и симетрия. Включили сте и кардио - васкуларната тренировка, не сте нито на НВД, нито на супер нискокалорична диета, а и мускулната ви сепарация постоянно се подобрява. Но дори със смазващата тренировка и силната бодибилдинг диета сякаш не можете да добиете остротата, детайла, този малко напрегнат и тонизиран вид. Това е видът, който след размерите е най-точната характеристика на физиката. В надеждата си да достигнете подобна дефиниция вие може би си мислите, че трябва да се подложите на екстремална нискокалорична диета. Но все пак нещо сякаш ви подсказва, че това ще ви струва част от трудно изградените мускули. Дали това е единственият ви избор?!
ЕДНО ИЗПИТАНО И ВЯРНО РАЗРЕШЕНИЕ
Каквото и да си мислите, не сте сами. Повечето билдъри рано или късно се сблъскват с подобни проблеми. Разрешението е по-просто, отколкото изглежда. Очевидно в случая е необходимо увеличаване на интензитета на тренировките, но има и някои техники, които работят по-добре от други (интензитетът в случая означава моментния интензитет, а не абсолютния, т. е. по процент той е равен на едно повторение - последното).
Тренировъчните принципи на Уидър, повече от 30 на брой, са насочени към увеличаване на мускулния интензитет и пренапомпване. Има две от тях, които са особено ефективни. Те са работили за много шампиони и аз винаги ги препоръчвам на състезателите, идващи за съвет при мен. Особено тези, които се подготвят за „Мистър Олимпия". Тези мъже трябва да имат гранитни изцяло оформени мускули, с връх. Те трябва да се флексират колкото може по-твърдо за възможно най-дълго време и трябва да се броят ясно всичките  им   фибри.
Частичните повторения, комбинирани със странични контракции, са ключовите принципи. Когато ги използвате заедно, като това, което аз наричам люлеещи повторения, ще ви помогнат да развиете повече сила и да „изровите" повече  фибри. Това означава повече интензитет, а и по-добра мускулно изграждаща програма.

Частични повторения - следва....
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15130090713501 Seconds