Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb-h Capsules
Rhodosorb-h Capsules
49.60 BGL
Купи

Ecdy-Steel
Ecdy-Steel
36.00 BGL
Купи

Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Mass Gainer 1 kg
Explode Mass Gainer 1 kg
28.00 BGL
Купи
Боралин- 4
Боралин- 4
28.80 BGL
Купи
Explode L-Glutamine
Explode L-Glutamine
19.00 BGL
Купи
Шалът в помощ на имунната система
Известно е, че в студените дни човек се облича по-топло, за да се предпази от ниските температури, но мнозина избягват да поставят топлия шал пред носа си. Причините за подобно нежелание да се използва по този начин шала са различни. Една част от хората смятат, че това не е необходимо, според други омотаването на лицето с шал изнежва организма, а на трети шалът просто им пречи.
Учени от Йейлския университет  обаче са на друго мнение. Те са категорични, че когато в студено време носът се прикрива с шал, рискът от остри респираторни заболявания се намалява.
Резултатите от това изследване са публикувани в научното списание Proceedings of the National Academy of Sciences.  Според медиците 20% от хората са носители на риновирус, но имунната система на човека не позволява инфекцията да се разпространява в целия организъм. При понижаване на температурата в носната кухина с 5°С имунната система не може да се противопостави на вирусите. До тези изводи учените са стигнали чрез експерименти с плъхове, след като са сравнявали имунните реакции на животни с температура на тялото 33° С и 37°С. Изследователите са на мнение, че способностите на имунната система да се съпротивява на риновируса намаляват, когато температурата, в частност в носната кухина,  е по-ниска от общата температура на цялото тяло. Според тях  температурата на тялото има по-голямо въздействие отколкото самия вирус.
Учените продължават своите изследвания с цел да проверят как температурата въздейства на имунната система при други заболявания. Вече са започнали проучвания за имунния отговор на риновирусна инфекция при деца с астма.
И все пак помнете, че става дума за много студени дни, иначе организмът си знае работата.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12136292457581 Seconds