Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи

Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи

Къси панталони Explode
Къси панталони Explode
32.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

6 Pro
6 Pro
112.00 BGL
Купи
Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи
Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи
Шалът в помощ на имунната система
Известно е, че в студените дни човек се облича по-топло, за да се предпази от ниските температури, но мнозина избягват да поставят топлия шал пред носа си. Причините за подобно нежелание да се използва по този начин шала са различни. Една част от хората смятат, че това не е необходимо, според други омотаването на лицето с шал изнежва организма, а на трети шалът просто им пречи.
Учени от Йейлския университет  обаче са на друго мнение. Те са категорични, че когато в студено време носът се прикрива с шал, рискът от остри респираторни заболявания се намалява.
Резултатите от това изследване са публикувани в научното списание Proceedings of the National Academy of Sciences.  Според медиците 20% от хората са носители на риновирус, но имунната система на човека не позволява инфекцията да се разпространява в целия организъм. При понижаване на температурата в носната кухина с 5°С имунната система не може да се противопостави на вирусите. До тези изводи учените са стигнали чрез експерименти с плъхове, след като са сравнявали имунните реакции на животни с температура на тялото 33° С и 37°С. Изследователите са на мнение, че способностите на имунната система да се съпротивява на риновируса намаляват, когато температурата, в частност в носната кухина,  е по-ниска от общата температура на цялото тяло. Според тях  температурата на тялото има по-голямо въздействие отколкото самия вирус.
Учените продължават своите изследвания с цел да проверят как температурата въздейства на имунната система при други заболявания. Вече са започнали проучвания за имунния отговор на риновирусна инфекция при деца с астма.
И все пак помнете, че става дума за много студени дни, иначе организмът си знае работата.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22640013694763 Seconds