Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

10-те заповеди за безопасна ефективна тренировка
Преди да отидете да се развихряте в залата трябва първо да ви запознаем с основните положения на правилното изпълнения на упражненията, за да положим фундамента на безопасната и ефективна тренировка. В самото начало трябва да отбележим, че неспазването на изложените по-долу правила несъмнено ще доведе до негативни резултати: 1. повишен риск от травми и 2. намаляване на растежа и развитието на потенциала.
 
1. Заемете правилно положение в подготвителното вдигане. Моля, без всякакви рисковани действия.
2. Поддържайте правилната форма при изпълнение на цялото движение. Обикновено се получава срив във формата, когато мускулите се изморят при завършването на серията. Трениращият често изпитва желание да промени равнината, в която се изпълнява движението, включвайки нови мускулни влакна, за да завърши движението.
3. Установете стабилна връзка между мисълта и мускула чрез силна концентрация. Именно тази връзка определя силата на предавания импулс. Силното нервно импулсиране е необходимо, за да се осигури възбуждането на максималния потенциал двигателни единици.
4. Концентрирайте се изцяло по време и на концентричните и на ексцентричните контракции при изпълнението на движението. Трениращият е склонен да се отпусне до пълно спускане по време на ексцентричната фаза на движението. Необходимо е силно импулсиране, за да се преодолее силата на земното притегляне, което застрашава да вземе надмощие но време на ексцентричната фаза па движението.
5. Използвайте контракции с пълна амплитуда на движение (ПАД) и при концентричната и при ексцентричната фаза на движението, за да дадете възможност на мускула напълно да се развие.
6. Изпълнявайте бавно и ексцентричната и концентричната фаза на упражнението. Често начинаещите блъскат тежестта силно нагоре по-време на силовата фаза на движението, а след това оставят силите на гравитацията я спуснат надолу без всякакъв контрол. По-лесно е така, нали?

10-те заповеди за безопасна ефективна тренировка - част ІІ
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.30567407608032 Seconds