Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

10 седмици за изчистване на коремната преса
Телевизионните реклами понякога ви подвеждат, че с няколко минути на ден с продукта, който продават, ще трансформирате вашата талия и коремна преса в шест идеални плочки. Истината е, че тренирането на коремната преса е само част от уравнението. Без правилно хранене и включване на диета, редовна кардио тренировка в подходящо време с достатъчна продължителност, излишните мазнини около талията няма да си отидат. Нека да видим какво трябва да се прави, за да се достигне до заветните 6 плочки?
Диета
Вместо да се плашим от думата "диета", да приложим израза - "промяна на начина на хранене". Вие ще се храните достатъчно. Първото нещо, на което ще се спрем, е честотата на хранене. Трябва да приемате чисти храни четири - пет пъти дневно. По-честото хранене драстично ще ускори вашия метаболизъм. Ако се храните по традиционния начин - три пъти дневно, ще забавите метаболизма с дългите паузи без храна.
Ето едно основно правило при храненето: чистата храна отнема два до три часа за храносмилане, течностите и течните храни се усвояват за 60 до 90 минути. Може би не ви се вярва, че по-честото хранене ще ви направи по-слаб и по-чист, но стотици, хиляди, ако не и милиони културисти са пробвали тази стратегия и са доказали, че тя работи. Въпросът, който следва, е какво може да се яде и какво не може? Обикновено трябва да се започне с елиминирането на храните, съдържащи доста излишни калории.
Ето един кратък списък: захар, бонбони, безалкохолни напитки, съдържащи захар; бял хляб, сладкиши, пасти, торти, бисквити, сладолед, пица, масло, майонеза; пържени храни. След това идва ред храните, които въпреки че имат добри хранителни стойности, затрудняват изчистването на мазнините. Това са: млечните продукти (поради съдържанието на млечна захар - лактоза), макарони, тестени изделия, (могат да бъдат заместени с пълнозърнести тестени изделия), плодови сокове (фруктоза), меса богати на мазнини (като свинското, бекон, колбаси, шунка, и други по-тлъсти меса).
Основата на вашето хранене винаги ще бъдат продуктите, богати на чист протеин, като: пилешки гърди, пуешки гърди, бедни на мазнини риби като риба тон, риба треска, яйчни белтъци (може едно цяло яйце на всеки 4 или 5 белтъка) и чисто без мазнини червено месо. Купувайте прясно, а не замразено месо. Печете или варете всичко, което консумирате. Не пържете нищо в мазнина! Мазнината пропива в продукта и заема до 1/3 от него. Въглехидратите са един от най-оспорваните напоследък продукти, що се отнася до диетите, поради популярността на диетата на Аткинс, която е без въглехидрати. Истината е, че въглехидратите сами по себе си няма да ви направят дебели. Разбира се, ако ги ядете не когато трябва и в прекалени количества, те ще се натрупат като излишни мазнини.
Ето и правилният начин за консумиране на въглехидратите. Всеки ден приемайте въглехидрати със закуската, за да осигурите енергия за деня. Ако закуската е храненето ви преди тренировка, вкарайте повече въглехидрат. Ако тренирате по-късно през деня, включете въглехидрат в храненето, преди да отидете в залата. Добър избор на продукти, съдържащи качествени комплексни въглехидрати, са картофите, овесените ядки, жито, кафяв ориз. След тренировката ви, която задължително трябва да съдържа кардио, изпийте един протеинов шейк, съдържащ 30-60 г суроватъчен протеин и 40-80 г въглехидрати под формата на малтодекстрин.
Количествата въглехидрати и протеин са дадени в граници от - до, които са в зависимост от теглото на трениращия. Един 70 килограмов човек, без много мускулна маса, ще бъде в долния край на препоръчаните дози, а един 100 килограмов - в горния край. Ако тренирате сутрин или рано след обед, в храненето след тренировка включете въглехидрати. Ако тренирате вечер, то протеиновият шейк след тренировката ще бъде последното ви хранене за деня. Разбира се, можете да ядете зеленчуци вечер преди сън, но в никакъв случай не повече въглехидрати. Що се отнася до количеството въглехидрати, които приемате, то тяхното прецизно нагласяне се извършва според вас и вашите цели. Ако не виждате развитие в процеса на изчистването на мазнините, постепенно продължавайте да намалявате приема на въглехидрати, но не елиминирайте въглехидратите съвсем, защото те осигуряват енергията за вашите тренировки. Когато сте на диета, избягвайте протеиновите гейнъри, които са богати на калории и се използват при увеличаване на теглото. Накрая може би сте чували за зареждащо хранене или за зареждащи дни. В тях се храните свободно и с всичко, обаче нека не бъдат прекалено често, тъй като ще влошат резултатите от диетата. Все пак 10 седмици не са дълъг период от време. Ако пускате по едно зареждащо хранене на седмица, това би удължило програмата на 15 седмици, за да достигнете до желаните резултати. Цял зареждащ ден веднъж седмично ще провлачи нещата до 20 седмици и повече.
Следва  продължение: 10 седмици за изчистване на коремната преса - II част
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11318588256836 Seconds