Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

1 минута - минус 200 грама

Известно е, че мненията за необходимостта от активна физическа дейност не са еднакви, когато става дума за интензивност и време, но повечето експерти се обединяват около идеята, че възрастните хора трябва да се придържат към 150 минути умерено физическо натоварване или 75 минути интензивно натоварване за седмицата.
Учени от Университета в Юта, САЩ, са изяснили, че всяка 1 минута интензивно натоварване над посочената норма води до 200 грама намаляване на теглото и то от тъканите в областта на талията. Според тях 200 грама не са впечатляващо тегло, но те са достатъчно показателни като явление, сочещо пътят към нормализиране на теглото.

Данните касаят предимно жените – при тях се понижава и рискът от затлъстяване с цели 5%, докато за мъжете този процент е по-нисък - 2%. И обърнете внимание - става дума само за 1 минута допълнително натоварване.
Данните от изследването са публикувани в American Journal of Health Promotion, където е описан целия експеримент, в който са участвали 2 202 жени и 2 309 мъже, чиято физическа активност е измервана в продължение на 7 дни.


През контролираната седмица по-активни се оказали мъжете, но и те не зарегистрирали 150 минути умерено натоварване.
Когато учените изискали интензивно физическо натоварване, мъжете показали съвсем други резултати, водени от идеята, че тренират. Те регистрирали за седмица 246 минути, при 144 на жените.
Наблюденията подтикват д-р Джеси Фен да обобщи, че интензивните тренировки първо имат различно влияние върху емоциите на личността и второ, те са по-значими като влияние за предотвратяване на наднорменото тегло. Лекарят твърди, че не е нужно да се изисква някаква спортна резултатност от хората, които тренират, за да са в добро здраве. Те трябва да изпитват удоволствие от тренировката си, както явно това се е получило с мъжете, когато са работели с висока интензивност. А който има състезателен дух - още по-добре.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18404197692871 Seconds