Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

7 начина за натрупване на мускули - част II
3. Базовите упражнения изграждат мускулните размери
Винаги съм се учудвал колко много слаби момченца правят серия след серия кросоувър на портален скрипец, за да натоварят гърдите и бедрени разгъвания на "Г" машина за бедрата. Събудете се и погледнете истината в очите! За да направите крачка напред в мускулното си развитие, трябва да изпълнявате основните базови упражнения.


Към базовите упражнения се причисляват бенч прес, клек с щанга, мъртва тяга, бицепсово сгъване с щанга и всички останали упражнения изпълнявани със свободни тежести (щанги и дъмбели), при които се работи с тежка тежест в 6 до 12 повторения. Оставете кросоувъра за по-късно, след като сте изградили някаква мускулна маса. Ако не ми се доверите, прочетете някоя и друга статия за мускулния растеж или по-добре попитайте някое здраво момче във вашата зала как е станал толкова голям.
Причината, поради която много момчета не изпълняват тежките упражнения според мен е единствено мекушавост. Базовите упражнения са трудни и често изключително уморителни. Ако клека с тежка щанга на гърба е лесен, не мислите ли, че тогава всеки един би го правил вместо бедрени разгъвания? Изборът е ваш. Можете да продължите да клатите скрипеца или да се прехвърлите към тежките базови упражнения. Ако  изберете последните, вашето тяло ще откликне, произвеждайки нова мускулна маса.

4. Тежест
Едно основно правило гласи, че колкото по-голяма тежест вдигате в 6 до 12 повторения (в перфектна форма), толкова по-големи ще станат вашите мускули. Натоварването на мускулите с голяма тежест е изпитаният и проверен метод за изграждане на мощна мускулна маса. Има различни методи за натоварване – супер серии, форсирани повторения, методът пауза - почивка и други. Номерът тук е постоянно да се увеличава натоварването върху мускулите, за да се продължи тяхното нарастване.

5. Използвайте креатин монохидрат
Знам, че сте чували това преди и не желаете да го чувате отново, но фактите говорят, че за повечето активно спортуващи атлети креатинът работи и може да осигури добри резултати. Случаите, когато атлети са покачвали 5-6 кг за един месец след като са прибавили креатина не са един и два. Растеж като този може би е изключение, а не правило, но присъдата е произнесена - креатинът действа и е суплемент, който осигурява положителни ефекти при силовите тренировки.

7 начина за натрупване на мускули - част I
7 начина за натрупване на мускули - част III
Скот Колман

Следва  продължение...
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1932680606842 Seconds