Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи

Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи

Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Snail gel + Q10
Snail gel + Q10
24.00 BGL
Купи
Rhodosorb W 100 мл.
Rhodosorb W 100 мл.
12.60 BGL
Купи
Body Fibro Fuel
Body Fibro Fuel
29.00 BGL
Купи
8 златни правила на отслабването
1. Бъдете сериозни и спазвайте дневния си прием на храна.
Когато не спазвате своя хранителен режим, лъжете само себе си и никого друг.

2. Яжте поне 6-7 пъти на ден.
Разделяйте дневния си прием на храна на 6-7 равни части, като ядете на равни интервали от време от 2 до 3 часа. По този начин се забързва метаболизмът и доставяте редовно енергия на тялото си.

3. Не яжте "боклуци"!
Когато сте на диета, тялото ви изпитва изключителна нужда от сладко. Но не трябва да ядете сладко, защото в него има захари, а захарта е с висок ГИ (гликемичен индекс). Гликемичният индекс определя до каква степен ще се повиши съдържанието на захар в кръвта след консумацията на определена храна и инсулинът се повишава. Когато ядете захари, те уж ви засищат, а всъщност гладувате.
Естествено идва редът и на мазнините, както ще видите в правило 5. Те са 2 вида (животински и растителни) . Вие трябва да изберете растителните мазнини (ненаситени).

4. Зареждащи дни
Всяка нисковъглехидратна диета (НВД ) се нуждае от зареждащ ден. Това се прави, защото тялото привиква към диетата и складира мазнините като резерв. Зареждането се прави на 4 или 6 дни. Зарежда се въглехидрати, които биват три вида:
Монозахариди - са тъй наречените прости въглехидрати (бързи въглехидрати)
Олигозахариди - подобни на монозахариди
Полизахариди - въглехидрати, които са най-ценни през режима на дефиниция, те са тъй наречените сложни въглехидрати (високомолекулни, изградени от много мономери) Полизахаридите се делят на още 2 вида в зависимост от мономерите (дали са еднакви или не),
съответно: ако мономерът е един и същ, те се наричат хомополизахариди, ако мономерите са различни - хетерополизахариди.5. Протеин - без него не може.
По време на нисковъглехидратна диета протеинът е от изключителна важност, за да можете да запазите мускулите си.
Протеинът бива два вида - бавноусвояващ се и бързоусвояващ се.
Протеинът трябва да бъде разделен по равно във всички хранения, най-голяма нужда от протеин тялото изпитва сутрин след сън и след тренировк, а тогава трябва да се приема бързоусвояващ се протеин.

6. Не забравяйте мазнините и фибрите!
Много често начинаещите билдери почти напълно изключват от менюто си мазнините и фибрите, които са много важни за човешкото тяло.
Фибрите са баластни вещества, които стимулират перисталтиката, освен това забавят скоростта на смилане на сложните въглехидрати и така понижават гликемичния им индекс. Фибрите са 2 вида - разтворими и неразтворими. Но и двата вида са полезни за човешкото тяло.
Мазнините биват два вида - наситени и ненаситени, което зависи от връзките на мастните киселини. Когато връзката е двойна, те са ненаситени, а когато няма - те са наситени.
Ненаситени мазнини това са растителните мазнини (олио, зехтин).
( бележка на редактора: Ненаситените мазнини от своя страна се делят на мононенаситени и полиненаситени, като това до голяма степен определя и тяхната полезност )
Наситени мазнини са животинските мазнини, които са в твърдо състояние (мас, лой)

7. Анаеробна тренировка (силова тренировка)
Поради ниския прием на въглехидрати тялото няма енергия, съответно и сила. Най-удачният вариант е тренировката да е около 30-45 минути. В противен случай дългите тренировки могат да доведат до хипогликемия (ниска кръвна захар).
Първите симптоми на хипогликемията са размазано виждане, заваляне на думи и петна в картината. Когато усетите симптомите, яжте нещо (нещо сладко).

8. Аеробната тренировка (кардио)
Най-подходящото време за кардио тренировката е сутрин на гладно, тогава гликогенът в клетките е почти изчерпан. При кардиото пулсът е решаващ. Има много формули за изчислението му, но като най-точна е тази : от 200 се изважда годините на атлета. Това е максималният пулс ( бележка на редактора: Най-точен е метода на Карвонен )
Кардиото трябва да бъде с честота от 3 до 5 пъти седмично. Продължителността му трябва да е от 20 минути до 55-60 минути.

Автор: aGGeSSive `
Внимание: Статията е от поредицата материали, написани от членове на форума. Използвайте информацията само след сериозно обмисляне и сравняване с други източници.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18962788581848 Seconds