Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Liquid L-carnitine 500ml
Explode Liquid L-carnitine 500ml
27.00 BGL
Купи

Тениска Explode (с бродерия)
Тениска Explode (с бродерия)
20.00 BGL
Купи

BCAA Amino Powder
BCAA Amino Powder
19.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи
Gold Matrix Gainer 5 кг
Gold Matrix Gainer 5 кг
154.00 BGL
Купи
Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи
Kосата показва повече от кръвта

Ако ви интересува колко дълго организмът ви е подложен на стрес и какви са нивата му, направете анализ на косата си. Холандски учени от Медицинския център „Еразъм” съобщават, че анализът на косата може по-точно да покаже нивата на стрес и неговата продължителност, отколкото анализът на кръвта.
Тази методика е особено полезна за по-възрастни хора, при които нивата на хормона на стреса – кортизол – са повишени. Известно е, че повишеното ниво на този хормон увеличава риска от сърдечни заболявания, инсулт и диабет.

 

За разлика от анализа на кръвта, който дава информация за нивото на този хормон в конкретен момент, анализът на косата показва тенденции в изменението на нивото на кортизола в продължение на няколко месеца.
Тези изводи на холандските учени са резултат от научни анализи, като са изследвани 4-сантиметрови образци коса от 283 доброволци на възраст от  65 до 85 години. Учените са открили връзка между повишените нива на кортизола и риска от сърдечно-съдови заболявания, анализирайки образците коса.
Медиците смятат, че повишеното артериално налягане или абдоминалните мазнини, както и повишеното ниво на кортизол са тревожни сигнали за това, че индивидът се намира в рискова група за развитие на сърдечно заболяване.
Те са категорични, че косата по-дълго съхранява информация как се менят нивата на хормона на стреса, поради което тя се явява по-добро средство за оценка на риска.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16431617736816 Seconds