Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи

Creatine Monohydrate Pure
Creatine Monohydrate Pure
11.00 BGL
Купи

Explode Mass Gainer 5 kg
Explode Mass Gainer 5 kg
115.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи
Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи
Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Mr. Olympia
Image 

Годината е 1965, 18 септември, Ню Йорк. В Бруклинската музикална академия ще се проведе събитие, което няма нищо общо с музиката. Първото състезание Mr. Olympia. Това  е международно състезание по културизъм, което се провежда годишно от (IFBB). Спечелването на титлата се счита за най-голямата професионална награда в този спорт.

Създателят на това престижно състезание е Джо Уайдър –бащата на съвременния културизъм. Създавайки този шампионат, Джо Уайдър има за цел да даде възможност на победителите от Mr.Universe да продължат изявите си на състезателния подиум, за да спечелят допълнителни награди и договори за реклама.

Първият победител в елитното състезание  Mr. Olympia е известният на всички, занимаващи се с културизъм, Лари Скот. Лари Скот спечелва в две поредни години. Той е първият културист, който може да се похвали с ръка над 50 см. След втората си победа през 1966 Лари Скот се пенсионира. Но на всички нас ни остават като наследство Скотовата пейка и Скотовото сгъване за бицепс.

Да бъде поканен за участие в Mr. Olympia е мечта на всеки един професионален културист, но има определени критерии, на които той трябва да отговаря. Начините да участваш в най-голямото и известно шоу в света са:
-да си печелил Mr. Olympia в предишните 5 години,
-6-та финалисти от миналогодишното Mr. Olympia,
-6-та финалисти от тазгодишното Арнолд Класик,
-5-та финалисти от тазгодишното New York Men’s Professional, (другото му име е Night of the Champions)
-3-та финалисти от другите I.F.B.B състезания в периода между последната Mr. Olympia и новото състезание,
-победителят от Masters Professional World ChampionshipsОсвен това организаторите си запазват правото да поканят още един участник, който не се класира за състезанието по другите критерии.

Това състезание създаде редица легендарни имена в съвременния културизъм:

Арнлод Шварценегер - роден на 30 Юли 1947г. в малкия австрийски град Грац. На 15 години вече се занимава със силови упражнения. Едва навършил 20г. става "Mr.Universe" (1967).  До 1970г. спечелва титлите “Mr.World", "Mr.International", "Mr.Europe". Седем пъти   печели "Mr.Olympia" ( 1970-75, 1980).

Ли Хейни - роден в Спартанбург, щата Южна Каролина (САЩ). Надарен е генетично със сила и още от дете той обича да я демонстрира. Ли Хейни печели първата си "Олимпия" през 1984 г, т.е. на второто си участие. И след това повтаря този свой успех още 7 пъти. Ли е абсолютният рекордьор, притежавайки 8 титли "Мистър Олимпия". Като имаме предвид развоя на състезанията по бодибилдинг днес, този рекорд няма да бъде подобрен в близките 5-6 години.

Дориан Йеитс - роден в град Бирмингам, Англия. В началото Йеитс не мечтае да става известен състезател, а просто иска да бъде в добра спортна форма. Но въпреки това през 1985 решава да вземе участие в състезанието Западен бряг, провеждано в рамките на Англия. Дориан се превръща в най-добрия културист на 90-те години, като печели турнира Мистър Олимпия 6 поредни пъти (от 1992 до 1997 г. включително).

Рон Колман е роден на 13 май 1964 г в щата Луизиана, в град Монро. Сега живее е гр. Арлингтън, щата Тексас. До момента не е женен. Първото състезание, на което се явява, е през 1990 година и то е Мистър Тексас. Тук той става абсолютен шампион. На следващата година участва  на световното първенство, където отново е шампион и печели професионалната си карта. Рони Колман става победител в Mr. Olympia за първи път през 1998 и успява да изравни рекорда на Ли Хейни.

Ако искате да научите още за това легендарно състезание и за събитията, които се случват на него, ако ви интересува кой ще бъде следващият победител или искате да видите снимки на вашия фаворит, посетете  сайта


 

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22882199287415 Seconds