Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Балансиране на тренировките и задълженията от живота
От Ленда Мъри

“Исках да тренирам с тежести от осемгодишна, но никога не опитах. Сега имам шестгодишна дъщеря и работя от девет до пет и нямам достатъчно пари да ходя в зала, Въпреки че все още имам добра физика. Някакъв съвет? “

Александра Коутън,  Талахейс,   Флорида

Поговорката „Където има желание, има и начин" не е просто клише: това е също и рецепта за щастие и успех. Отговарям на писмото ви не само защото имате борбен дух въпреки отговорностите, но вие сте силна именно заради тези отговорности. С други думи, точно защото имате шестгодишна дъщеря, работите от девет до пет часа и нямате пари за зала, вие имате по-добър шанс да станете страхотна фитнесдама, отколкото някоя, която е свободна от тези отговорности. Винаги помнете, че има директен паралел между тренировките с тежести и начина, по който се справяме с трудностите   в   живота.
Точно както мускулът се стяга всеки път, когато трябва да направите още едно последно повторение, така и вие се напрягате като личност всеки път, когато трябва да се справите с живота. Ще се окуражите от знанието, че сте го направили и сте доказали на себе си, че можете да го направите отново. Винаги ще имате тази допълнителна увереност и сила.
Сега, след като и вие, и аз знаем, че можете да имате страхотна фигура, нека се спрем на по-прагматичните начини за постигането   й.
В краен случай можете да си купите комплект тежести и да тренирате вкъщи, но разбирам, че атмосферата в залата ще ви мотивира по-добре. Мисля, че в Талахейс има достатъчна конкуренция между здравните центрове, така че ще можете да намерите някой по-евтин. Залата може и да не е обзаведена с машини, последна дума на техниката, но на вас отлична работа ще ви свършат свободните тежести (щанги и дъмбели). В Щатите също така има и зали, в които, докато тренирате, има човек, който да гледа детето ви. Ако наистина искате да тренирате, ще намерите приятел или роднина, който да  гледа дъщеря ви, докато вие тренирате. В повечето места, на които се работи от девет до пет, има обеден час, който можете да  използвате, за  да отидете на тренировка Също така си подгответе сандвичи за сутрешната и следобедната почивка. Ако не можете да тренирате на обяд, намерете време след работа. След като веднъж започнете да тренирате, ще можете да се вмъкнете във всеки режим, който ви диктува денят. За да имате успехи, не е нужно да тренирате всеки ден по два часа. С добър избор на упражнения и интелигентно съчетаване на мускулните групи един час в залата ще е достатъчен. Ако искате, можете да тренирате шест дни в седмицата по един час всеки ден, като работите за всяка мускулна група два пъти. Добре ще бъде и само четири дни да тренирате.
Комбинирайте мускулните синергисти, така че първо да тренирате една голяма, а след това малка мускулна група. Това много съкращава времетраенето на тренировката   ви.
Гърди, рамо и трицепс е добра комбинация, както и гръб и бицепс и краката самостоятелно. Също така можете да тренирате  гърди  и  рамена заедно в първия ден, бицепс и гръб друг ден и бедра и трицепси третия ден. Изберете три или четири упражнения за мускулна група, като от всяко упражнение правите по три, четири серии или общо 12 серии. Повторенията да бъдат от 8 до 12. Препоръчвам следните упражнения:
ГЪРДИ
Повдигане на щанга от лег, повдигане на дъмбели от лег, повдигане на дъмбели от по-лулег и флайс от лег.
РАМЕНЕ
Повдигане на щанга зад врат, преси с дъмбели от сед, права разтваряне встрани с дъмбели и разтваряне встрани с дъмбели от навед.
ГРЪБ
Дърпане на лост към
гърди, гребане с Т-образна щанга, при-дърпване с кабели от сед към корема, набирания.
БИЦЕПС
Сгъване с щанга, сгъване с дъмбели от наклон, скотово сгъване с крива щанга и концентрирано сгъване.
ТРИЦЕПС
Кофички на успоредка, разгъване с щанга от лег, разгъване с една ръка с дъмбели над глава и разгъване на скрипец на машина.
БЕДРА
Клякане (шест серии), легпреса (три серии) и хак-клякане (три серии).
ЗАДНА   ЧАСТ НА   БЕДРОТО
Сгъване   на   крака права,  сгъване  от лег на  машина  и  тяга.
ПРАСЦИ
Повдигане на пръсти права на машина, повдигане на пръсти от сед на машина.
КОРЕМ
(тренира се всеки тренировъчен ден) Крънч и повдигане на бедрата - три серии от  всяко  упражнение.

След като веднъж свикнете с тренировките, ще се учудите как те изобщо не ви пречат да изпълнявате задълженията си. Нещо повече, ще откриете, че имате предостатъчно време за дъщеря си. Успех!
Можете да го направите!
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21167898178101 Seconds