Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Вътрешна част на гърдите с Ли Хейни
Как мога да подобря качеството и дълбочината на вътрешната част на гърдите и канала между тях?
За да подобрите слабата вътрешна част на гърдите трябва да използвате програма насочена към тази специфична зона, но също така не трябва да обръщате гръб и на останалите части на гърдите. За да постигнете този баланс ви препоръчвам четири упражнения показани в текста по-долу. Упражнението разтваряне с дъмбели (от хоризонтален лег) натоварва цялостно гърдите, а вдигането от лег с тесен хват и кросоувъра специфично натоварват вътрешната част на гърдите.
 
 
За постигане на вашата крайна цел  изграждането на здрави, мускулести гръдни мускули от канала до външната част и от долу до ключицата горе  трябва да изпълнявате всички упражнения в стриктна форма и да изградите връзката между съзнанието и мускула. Започнете тренировката насочена към вътрешната част на гърдите с разтваряне с дъмбели от хоризонтален лег. За това упражнение, легнете на хоризонтална лежанка с по един тежък дъмбел във всяка ръка. Дръжте дъмбелите така, че дланите да са насочени напред. Отпускате дъмбелите право надолу и встрани от гръдни кош. Долу разтягате гръдните мускули докрай и натискате обратно нагоре. Горе допирате дъмбелите и задържате, стягайки мускула допълнително докрай за една две бройки. Това се нарича върхова контракция,   която  е насочена към  вътрешната част на гърдите и е много важна за постигането на вашата цел. Направете една загряваща серия от 15 повторения и 3 работни серии от по 10-12 повторения. За да изпълните разтваряне с дъмбели от полулег, лягате на наклонена лежанка, като ъгълът на наклона е 30 градуса. Отново отпускате дъмбелите надолу, търсейки добро разтягане, след което натискате обратно нагоре, достигайки до стартовата позиция. Отново задържайте на върха, стягайки максимално гръдните мускули за една две бройки. Изпълнявайте една загряваща серия от 15 повторения и 3 работни по 10-12. Третото ми упражнение насочено към изграждането на вътрешната част на гърдите е вдигане на щанга от лег с тесен хват. Лягам на лежанка, като съм стъпил с цяло стъпало на пода. Хващам лоста в по-тесен хват, отколкото при стандартното вдигане на щанга от лег, но не толкова тясно, колкото когато играя за трицепс. Хвата е горе-долу на ширината на раменете. Отпускам лоста на около 2.5 см под зърната на гърдите и после вдигам, докато изпъна ръцете напълно, като изцеждам мускула отново на върха. Няколко указания: Дръжте главата прилепена до лежанката, не повдигайте гърба, лактите трябва да гледат навън, не повдигайте таза от лежанката и не поставяйте на лоста прекалено голяма тежест. Правете 3 серии по 12-15 повторения.
Завършвам тренировката с кросоувър, упражнение, което наистина натоварва вътрешната част на гърдите. Заставам между два срещуположни скрипеца, хващам ръкохватките. държа ръцете леко сбити в лактите и леко се навеждам от кръста напред. После бавно започвам да събирам ръцете, докато ги събера отпред. Бавно връщам в изходна позиция. Правя 3 серии по 15-20 повторения.
Изпълнявайте тази тренировка веднъж седмично, докато вътрешната част на гърдите ви достигне развитието на останалите части. Смятам, че няма да ви отнеме много време и резултатите ще говорят сами за себе си.

 тренировка за вътрешната част на гърдите
 упражнение серии повторения
разтваряне с дъмбели от хоризонтален лег  1
3
 15
10-12
разтваряне с дъмбели от полулег  1
3
 15
10-12
вдигане на щанга от лег с тесен хват   3 12-15
кросоувър   3 15-20

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14265012741089 Seconds