Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Джули Уоллинс и нейната тренировка за крака
Image 

Джули Уоллис, наречена още Ди Джей /съкратено от доктор Джули/, е родена на 16.02.1970 година в Сан Антонио, Тексас. Тя е една от най-хармонично развитите жени, въпреки ниския си ръст. Джули е висока 162,5 м и тежи обикновено 54 кг, а в състезателен период 51 кг. За нея казват, че е една от жените с най – красиви крака.
Като човек Джули е твърде интересна личност. Тя е доктор по биология, притежава научна степен по диетология и е една от най-ярките звезди във фитнеса. Първоначално се занимава с езда и велосипедни спортове. За пръв път се явява на състезание по фитнес през 1997 год. В турнира ”Сърцето на Дикси ” дори не успява да се класира в първата десетка.

Запознанството и с физиотерапевта  Майк Шекъм променя цялата подготовка на Джули и през 1998 година тя вече е четвърта в Шампионата на САЩ за любители.
Сред постиженията и са 1-во място в турнира “Сърцето на Дикси” и 2-ро място в Шампионат по фитнес
“Атланта Супернейчерал”. Джули е и много красива, тъй като винаги се стремила към хармонична, а не масивна фигура.

Представяме ви няколко от любимите упражнения на Джули Уоллис.

Клякане с щанга
За Джули кляканията са ключов елемент от тренировката за крака. Тя самата споделя, че за тези упражнения е нужна голяма концентрация и душевна сила. Заставайки между стойката за клякане, Джули избира удобен за себе си хват. Краката са разтворени на ширината на раменете, погледът е напред, гърбът е фиксиран прав. Самата Джули кляка с щангата максимално ниско, но не съветва начинаещите да правят това. Те трябва да клякат до поносима за тях позиция. Движението надолу е бавно и контролирано, а нагоре – мощно и “взривно”.В най- връхната точка мускулите трябва да са максимално напрегнати.

Разгъвания /лег екстензии/
Джули прави разгъванията на скамейка с наклон. Коленете са разположени по-високо от таза. Тази позиция според нея обезпечава максимално разтягане на квадрицепса. В стартово положение гърбът е прилепен към лежанката. Разгъвайки крака, Джули повдига тежестта и напряга мускула. Важно е да се почувства как се съкращават мускулните влакна. В най-високата точка се постига максимално съкращение, а в най-ниската – максимално разтягане. За опитните атлети е полезно от време на време да правят форсиране, отрицателни или частични повторения.

Наклони с дъмбели
В стартовата позиция краката са събрани, дъмбелите са върху бедрата. Като сгъва леко колената, Джули се накланя напред и отпуска дъмбелите надолу ,по направление на коленете.”При изправянето постоянно държа мускулите в напрежение - пояснява тя – съсредоточете се в съкращението на бедрения мускул.”

Лег преса
При това упражнение Джули поставя краката на ширината на раменете. Тя отпуска платформата максимално ниско. Движението надолу е бавно и под контрол, а нагоре “взривно”.В върховата точка квадрицепсът трябва да е напрегнат, но в никакъв случай не трябва да се преразтягат коленете.

Джули често прилага принципите на Уайдър –частични повторения и форсирани повторения. При “форсажа” според нея  е нужен партньор, който да помогне при позитивната фаза. Обича да работи със свободни тежести, макар че използва и машини.


Система за тренировка

1 ден – гръб
2 ден – бицепс, трицепс
3 ден – аеробика
4 ден -  квадрицепси ,бицепс на бедро, седалищни мускули, прасци
5 ден – гърди
6 ден -  аеробика
7 ден -  отдих

Комплекс за крака

Упражнения
Серии
Повторения
1. Клякане310-15
2. Лег екстензия310-15
3. Лег преси310-15
4. Наклони с дъмбели310-15
5. Напади с дъмбели315

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17234992980957 Seconds