Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Коремна преса
Бързо - кажете името на мускулната група, за която жадувате най-много. Това големите ръце ли са? Може би масивният гръден кош? Нека да си кажем истината, вие мечтаете за 6-те добре изрисувани плочки, които оформят коремната преса. Малко неща са толкова впечатляващи като една добре изчистена и изкарана коремна преса. Всеки я желае, но само единици я притежават. Една бразилска поговорка гласи: "Не можеш да спиш с всички жени на света, но си заслужава да опиташ." Човек си заслужава да опита да изкара плочките на коремната преса. Вие виждали ли сте ги? Може би те са 4, а може би 6. Ако тренировката ви за коремна преса не е дала резултат до сега и се нуждае от преработване, тук ще ви предложим един добър начин да си сверите часовника, използвайки примернa тренировкa на топ атлетите.


За начало, вие трябва да влезете в правия път, ако желаете да имате някакъв напредък в това начинание. Дори, ако сте добре физически и можете да правите коремни преси цяла нощ трябва да обърнете внимание на храненето. Трябва да наблюдавате приеманите калории и да се храните с ниско калорична бедна на мазнини здравословна храна. Самите професионалисти казват, че тънката талия и оформената преса изискват жертви.
Второ, не забравяйте за аеробната тренировка (кардио тренировка). Изчистването на излишните телесни мазнини става с помощта на различните аеробни упражнения (бягане, велоергометър, колоездене, плуване). Седмично изпълнявайте 3 двадесет минутни аеробни тренировки със средна до висока интензивност. Ако желаете да постигнете добра форма за състезание или просто за предстоящата ви почивка на море, то трябва да увеличите аеробните тренировки. Повечето културисти препоръчват да правите кардио тренировка, като първото нещо сутрин след ставане от сън на гладно или след силовата тренировка, когато гликогеновите депа са изчерпани, за да получите най-добри резултати. Аеробната тренировка можете да провеждате в свободните от силова тренировка дни.
Разбира се много хора поемат по лесния път и решават никога да не намалят обиколката на талията, дори и непрекъснато я увеличават. Вие един от тях ли сте? Щом четете тези страници мисля, че не е така. Нека да видим какво правят топ-атлетите.

упражнения 
серии     
повторения
 Молитва  5 15
 Жабешки ритания 3 15

Изпълнявайте тази тренировка три пъти седмично. Когато започнете тренировката на пресата преди състезание, следете да издишвате в точката на максимална контракция. Според мен това ще ви позволява да чувствате по-добре работещия мускул. Препоръчвам, стягане на пресата в най-горна точка и поддържането й в непрекъснато напрегнато състояние през време на цялото упражнение.
Изпълнявайте жабешките ритания, за да обработите предимно долната част на пресата.
За да изпълните жабешкото ритане легнете по гръб на лежанката. Вдигнете коленете, колкото е възможно по-близко до гърдите и после ритате във въздуха - повече пред вас отколкото към пода. За да направите упражнението по-трудно препоръчвам да притиснете между стъпалата 2-3 килограмов дъмбел. Това упражнение за пресата е все едно да правите концентрирано сгъване, след добра тренировка за ръцете. Пресата започва да гори. Ако работите пресата правилно трябва да усетите, че тя гори.                                                                                                           
Спазвайте стриктна диета и правете кардио тренировка по 40 минути 5 дни седмично, за да запазите чистата си форма.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20526313781738 Seconds