Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Коремни мускули - атака - част II
И така, как достигаш до точката на максималната сила, близо до пълното разтягане, така че да постигнеш най-бързите резултати без да полагаш твърде много усилия? Първо, трябва да използваш правилното упражнение за всяка от функциите на мускулите, движенията, които довеждат силата до мъртвата точка. Спокойно можеш да задраскаш стандартните коремни преси и повдигането на коленете от вис от тренировъчната си програма.


Абдоминален анализ
Преди да изберем най-ефективните упражнения, трябва да имаш предвид, че твоят rectus abdominalis, мускулът известен като абдоминален или коремна преса, който се простира от долната част на ребрата ти до таза, има две функции и ти трябва да работиш и за двете, за да постигнеш най-бързото развитие:
- той се съкращава, доближавайки гръдния ти кош до таза ти;
- той се съкращава, приближавайки ханша и бедрата ти към торса ти.
Докато и двете движения включват целия мускул rectus abdominalis(да, това е само един мускул), някои изследвания показват, че повдигането на гръдния ти кош към долната част от тялото ти натоварва повече горната част на коремната преса, а свиването на таза и бедрата нагоре към торса поставя акцента към долната част на абдоминалния мускул. Това е дискусионно твърдение, но то въпреки всичко се явява в полза на факта, че има две функции за трениране.
Може би си мислиш: „Хей, ами че стандартните коремни преси и повдигането на коленете от вис покриват тази две функции.” Не! Ако това е, което ти мина през ума, значи не си схванал изобщо смисъла на първата част от тази статия: стандартните коремни преси и свиването на коленете не правят нужното напрежение в мъртвата точка, където определеният мускул се издължава. Трябва да откъснеш тези движения, за да можеш някак си да тренираш полусгънатата точка със съпротивление. Става дума да получиш по-голямо натоварване при тази ключова точка на мускулно разтягане.


 Основна програма за коремни мускули
 Ниво 1
 Повдигане на коленете от
 легнало положение на пода
 2 x 10 - 15
 Коремни преси с пълна амплитуда
 2 x 10 - 15

Положи усилия, за да постигнеш резултат
Нека първо разгледаме обикновените коремни преси със свободни ръце, тъй като това е упражнението, с което повечето хора са запознати. За да го направиш по-ефикасно, прави тези преси тип „римски стол”- на лежанка, от края на която гърбът ти виси, а краката ти са вдигнати и застопорени горе на лост. Сега можеш да усетиш тази важна извивка в гърба, достигайки полуразгънатата позиция преди да повдигнеш торса си до напълно сгънато положение.
Можеш също така да правиш коремни преси на диван, ако тренираш вкъщи (или в лобито на хотела, ако си на почивка). Застани така, че гърбът ти да е на възглавницата за сядане, а краката ти да са свити и петите ти да са поставени на облегалката на дивана. Ще изглеждаш все едно седиш в ракета и се приготвяш за излитане. Горната част на тялото ти трябва да виси от ръба на седалката, за да можеш да извиваш гърба си надолу в началото на всяко повторение.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14138793945312 Seconds