Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Коремни мускули - атака - част IV
Като говорим за мъртвата зона, имай предвид, че искам да претовариш, за да постигнеш най-добри резултати. Така че не трябва да правиш много серии. След като веднъж достигнеш напрежението, което би те довело до отказ, все още имаш сила в най-силната точка - тази на половината от амплитудата. Ако ти харесва идеята да постигнеш най-добрите орелефяващи резултати за около 10 минути, ще искаш да използваш тази останала ти сила, за да заредиш тренировките си с продължени серии.


Продължителни серии за по-добри резултати
Правенето на серии докато вече не можеш да направиш нито едно пълно повторение е начинът, по който активираш възможно най-много бързосвиващи се мускулни влакна. Или не? Не съвсем. Можеш да извлечеш повече от всяка серия, ако продължиш да правиш частични повторения дори след отказа. (Забрави за разрушаващите нервите форсирани повторения; те не са ефикасни). Ето и причините.
Според принципа на размера и на възстановяването на мускулните влакна, започваш серията като напрягаш моторни единици с нисък праг. После, след няколко повторения, „запалваш” средните и в края на серията, когато повторенията вече са ти трудни, възстановяваш моторните единици с висок праг. Тези последни повторения стават, когато най-бързо  растящите бързосъкращаващи се мускулни влакна „горят”. Те са тези, които в крайна сметка оформят вълничките по коремната ти преса.

 Ниво 3
 Повдигането на колене от полулег
 2x10-15
 Коремни преси на лежанка  2x10-15


Обаче има един проблем. При всяка серия, правена до отказ, нервната ти система се изморява рано, преди да си успял да натовариш повечето от ключовите мускулни влакна. С други думи, точно като започнеш да активираш тези важни бързосъкращаващи се влакна, нервната ти система губи силата си и не можеш повече да „подпалваш" мускулите на коремната си преса на максимум. Какво правиш обикновено, когато това се случи? Спираш серията. Но когато спреш в този момент на положителен отказ, си тренирал много малка част от бързосъкращаващите се фибри - някои учени ги оценяват на не повече от 30%.
Така че една серия до отказ не включва дори една трета от фибрите на растежа. Можеш ли просто да правиш повече серии? Това може и да свърши работа, тъй като искаш да постигнеш различен метод на възстановяване и да включваш няколко свежи фибри при всяка нова серия. Но помисли за цялата енергия, която би загубил - всички тези подготвителни повторения само за да се добереш до тези допълнителни няколко влакна до края на серията. По-добър и ефикасен начин е да удължиш серията, така чеда продължиш да взривяваш бързосъкращаващите се мускулни влакна дори и след пълния отказ. А най-добрият начин да постигнеш това е чрез частични повторения при пълна сила.
Важно е да акцентираш върху тази част от упражнението по време на серията, но най-важно е накрая. Тъй като тогава мускулът е най-силен, когато не можеш да направиш нито едно пълно повторение повече, можеш да преодолееш слабостта на нервната система, правейки няколко частични повторения в полуразгънатата зона на единичния размах.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1850950717926 Seconds